Caldes recupera la font del Dimoni

L'Ajuntament fa desaparèixer tres brolladors ornamentals de tres grans parcs de la vila

per Redacció , 9 de maig de 2012 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde, Jordi Solé, regidors i treballadors, davant la font del Dimoni. Foto: Aj. Caldes de Montbui

La campanya endegada per l'Ajuntament de Caldes de Montbui a principis de febrer per recuperar les fonts naturals del municipi ja ha donat els seus primers fruits. Aquesta setmana ha acabat la primera de les actuacions. La font del Dimoni, situada als entorns del passeig del Remei, ha estat recuperada després d'haver passat anys enterrada. A banda de descobrir la canalització de la font, les tasques han consistit en recuperar l'entorn i endreçar nous accessos que fan possible arribar al brollador amb facilitat, també per a persones amb mobilitat reduïda.


En paral·lel, l'Ajuntament ha demanat l'anàlisi periòdic d'aquestes aigües, per tal de confirmar que raja sense cap contaminant. Tanmateix, la font natural estarà sempre catalogada com a aigua "no potabilitzada", perquè els brolladors naturals no reben tractaments sanitaris. Aquesta setmana el regidor d'Espais públics i Sostenibilitat, Jaume Mauri, va acompanyar a l'alcalde Jordi Solé i a altres membres del consistori a fer una visita a l'obra acabada. La recuperació de la font del Dimoni forma part d'una campanya de millora de les fonts naturals del municipi. La següent serà la Font dels Enamorats, situada al mateix barri, i que es farà amb la col·laboració de l'associació de veïns i del Camp de Golf.

Les fonts ornamentals han desaparegut

En paral·lel, ha acabat el gruix de la campanya de substitució de les fonts ornamentals per elements més pràctics, decoratius o sostenibles que també va començar al febrer. Aquesta primera fase del projecte d'actuacions sobre les fonts del municipi tenia com objectiu eliminar aquells elements que generen una despesa innecessària de recursos, com és el cas de les fonts ornamentals.

La campanya va començar amb la intervenció a tres grans parcs de la vila: al de l'Ametller s'ha substituït la font per aquest gran arbre autòcton; al de Can Rius ha desaparegut la bassa i la font i en el seu lloc es construirà una zona de servei de bar, la gestió del qual es posarà a concurs; i al de l'Estació el petit estanc s'ha convertit en un parterre enjardinat.


Caldes engega una campanya per recuperar les fonts naturals

 

Participació