Versos i cerveses a la Garriga

CRÒNICA: La Bordalla celebra un arrauxat cerca-tasques dins el Festival Primavera Poètica

per Joan Gener Barbany, 7 de maig de 2012 a les 00:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Misael Alerm, recitant en un carreró de la Garriga aquest cap de setmana. Foto: Dani Soler

La Primavera Poètica , que celebra la seva vuitena edició a la Garriga fins al 2 de juny, és un festival de poesia de referència a la comarca i al país, capaç de programar tota mena de formats de la poesia, tot cuidant la tria dels espais on es porta a terme. Des de fa dos anys, La Bordalla, l'assemblea de joves de la Garriga, organitza alguns dels actes del Festival. Enguany, La Bordalla va sorprendre amb la versió poètica del cerca-tasques, un clàssic de les festes populars i etíliques d'aquest jovent mal educat o aventurer, segons com es miri.


Un seguici de gent, bàsicament jove, va fer la nit, el beure i alguna cosa més, tot escoltant la tirallonga genuïna i genial de Josep Pedrals, l'esquinçament vital i oral de Pau Vadell, la moral trastocada i necessària de Tomàs Arias i la presència, en qualitat de substitut d'Enric Cassasas que va fallar a última hora, de Joan Gener Barbany (servidor). Si van afegir els locals Albert Benzekry, amb un implacable recull d'autors i poemes sexualment deliciosos; Misael Alerm, mestre de cerimònies; i Anna Ballbona, amb aquella amable sàtira que la caracteritza.

Una participació numèrica més que notable, sis parades d'avituallament (Bar del Teatre, el Mon Bar, L'entrepà, el Refugi, el Trull i l'Illot), la foscor de carrers, carrerons i bancs del poble, l'ambient de bon rotllo i l'escolta etílica de la poesia viva, fan apostar fermament per la repetició del bolo .

 

Participació