Palau vol refer el reglament de barraques de la Festa Major

L’Ajuntament i les entitats ja s'han reunit per començar a estudiar l'avantprojecte presentat per l'Àrea de Cultura i Joventut

per BaixMontseny.info, 4 de maig de 2012 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ajuntament i entitats ja treballen per un nou reglament de barraques Foto: Jordi Purtí

Can Balmes ha estat l’escenari on s’ha celebrat la primera reunió amb les entitats participants de Barraques de la Festa Major del Remei 2011 i Sant Proget 2012 per refer el reglament que regula les Barraques de Festa Major; el reglament vigent datava del 2008 i havia quedat superat i obsolet.


L’Àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera portava des del mes de març treballant amb el reglament, consultant altres normatives d’altres municipis, recollint propostes de les valoracions de Festa Major, entre d’altres consideracions. Hi van assistir: la UBIC, l’Associació de Restauradors de Palau, l’AMPA de l’Institut Reguissol, l’Assemblea de Joves Esbarzer, el Club Handbol Palautordera, àrea tècnica i regidor.

Des de l’Àrea de Cultura es va presentar a les entitats assistents un avantprojecte de reglament per debatre i esmenar entre els assistents d’una forma participativa i de consens. A grans trets, amb el reglament es pretén articular la Comissió de Barraques com a l’assemblea encarregada de decidir aspectes de l’organització i el funcionament intern de les barraques a la Festa Major del Remei i en d’altres activitats que s’organitzin durant l’any a proposta de la Comissió i l’Ajuntament. Es limita el nombre de barraques a 8, i se’n reserven tres per entitats juvenils donat l’esperit jove i la implicació d’entitats juvenils que sempre ha tingut i té l’ambient de barraques per la Festa Major.


La comissió de barraques es constituirà cada any durant la primera setmana de juny amb les entitats que ho hagin sol·licitat durant el mes de maig i romandrà constituïda fins a la nova convocatòria de l’any següent. Així doncs, durant el mes de maig es farà una crida a les entitats interessades en participar de les barraques.

 

Participació