Sant Celoni, municipi solidari amb el català

La JNC envia 1.046 firmes de suport al Moviment per la Llengua de les Illes Balears

per BaixMontseny.info, 2 de maig de 2012 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Membres de la JNC i Ciu de Sant Celoni. Foto: DBM

Durant aquesta darrera setmana l’organització política juvenil (JNC) i la federació de Convergència i Unió (CiU) de Sant Celoni han recollit més de 1000 firmes de suport per la iniciativa del Moviment per la Llengua de les Illes Balears. Aquesta iniciativa demana al Parlament de les Illes que retiri la tramitació de l’avantprojecte de llei de modificació de la funció pública.


Des de la JNC agraeixen el compromís de tots els celonins i celonines, "que una vegada més han demostrat el seu compromís i il·lusió per defensar la nostra llengua, al mateix temps que han mostrat la seva solidaritat amb els compatriotes de les illes Balears". També són conscients que s’han de protegir totes les parles ja que representen una gran riquesa pel conjunt de la Llengua i Cultura Catalana.

Finalment, reafirmen el seu suport a totes les entitats, col·lectius i persones que defensen "la nostra cultura en aquests moments difícils", diuen des de la JNC de Sant Celoni. Tanmateix manifesten  que és una situació gens comparables al que vivim al principat, "on tenim un govern i una majoria social favorable que no defalliran mai davant d’un ordenament jurídic imposat per aquells que volen la residualització de tot allò que s’allunya del pur nacionalisme espanyol", s'assegura des de les fies de la Joventut Nacionalista de Catalunya.

 

Participació