Vallgorguina i Sant Esteve, en defensa de l'escola en català

La concentració de Vallgorguina es farà una vegada hagi acabat la presentació de l'Assemblea Nacional de Catalunya

per BaixMontseny.info, 27 d'abril de 2012 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Integrants de l'Assemblea Nacional de Catalunya. Foto: Jordi Purtí

Els Ajuntaments baixmontsenyencs de Sant Esteve de Palautordera i Vallgorguina es concentraran demà davant els edificis consistorials en defensa de l'escola en català i en contra de la sentència del tribunal Suprem contra el català com la llengua vehicular de l'escola catalana.


"L'escola en català és de justícia!" és el lema que ha fet servir l'Ajuntament de Sant esteve de Palautordera per convocar a les 7 de la tarda els veïns d'aquest municipi. La previsió és fer la lectura del manifest per aconseguir aturar la sentència del Tribunal Suprem que pretén trencar el consens social creat al voltant de la llengua pròpia, acabar acabar amb el model lingüístic escolar, judicialitzar la política lingüística i marginar el català com a llengua vehicular comuna i de relació del sistema educatiu.

En aquest manifest s'exigeix per la dignitat de la nació catalana que s’aturin les sentències judicials contra el català com la llengua vehicular de l’escola catalana, "perquè no les acatarem", s'exigeix al Parlament de Catalunya que es blindi per Llei el català com a única llengua vehicular de l’ensenyament, i iniciar ja la transició a la independència nacional, per proclamar la independència el més aviat possible i poder normalitzar definitivament la llengua i la cultura catalanes.

Presentació de l'Assemblea Nacional Catalana a Vallgorguina
A Vallgorguina la concentració s'ha programat en termes similars, una vegada hagi acabat la presentació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que és prevista a les 6 de la tarda a l'Iglú i, en la qual hi participaran Josep Riera, fundador d'Unió de Pagesos, Marc Ricart, de lANC del Vallès Oriental i Jaume Mora, coordinador de VxI.

 

Participació