Els nens de Caldes surten al carrer per controlar els conductors

El Consell d'Infants del municipi entrega missatges reclamant més prudència i civisme

per Redacció , 20 d'abril de 2012 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els nens van sortir carregats amb aparells per mesurar. Foto: Aj. Caldes de Montbui

"Enhorabona, gràcies per respectar als vianants" o "Fins i tot jo aparco millor" són dues de les frases que poden llegir en els paperets que veïns de Caldes es van trobar aquest dijous als neteja vidres dels seus vehicles. I és que el Consell d'Infants del municipi va fer una última batuda pels principals carrers de la vila després de mesos d’observació de la conducta ciutadana en temes relacionats amb la mobilitat. Els nens van sortir carregats amb aparells per mesurar la contaminació acústica, la velocitat dels vehicles o l'amplada de les nostres voreres; a aquests sofisticats aparells hi van afegir missatges senzills pintats per ells, adreçats a felicitar les conductes sostenibles i cíviques i a cridar l'atenció i demanar un canvi d'actitud respecte les conductes incíviques. Els cotxes aparcats envaint les voreres o els conductors que no respecten els passos de vianants es van trobar, per tant, amb un grup d’agents no majors de 12 anys disposats a recordar-los que, als carrers, el primer és garantir la seguretat dels vianants.


Amb les dades recollides aquest dijous, els joves consellers preparen ja les conclusions finals d’aquesta edició del Consell d'Infants dedicada a la mobilitat sostenible i segura. Per fer-ho, compten amb la col·laboració de l'associació calderina Pas a pas , i aquest dijous també amb el president de Caldes Camina , Joan Esteveordal, i la secretària de l'associació, Marisol Soto. La feina de tots plegats culminarà amb un llistat de propostes per a la millora de la viabilitat a Caldes de Montbui, que es lliurarà a la ciutadania i als grups polítics municipals a la darrera sessió del consell.

El Consell d'Infants 2011-2012 està format per 17 alumnes de les escoles El Calderí, El Farell, Montbui i Pia, un per cada grup de 5è i de 6è de primària. Enguany, el Consell té més membres que l'any passat, que en tenia 15, i compta amb dues conselleres que repeteixen l'experiència. Els consellers han estat elegits per les seves respectives classes i seran l'enllaç entre les decisions i propostes d'actuació del Consell i la resta dels seus companys.


Els infants van reclamar més prudència als conductors del municipi. Foto: Aj. Caldes de Montbui

 

Participació