ICV-EUiA commemora a Granollers el 81è aniversari de la Segona República

La formació recorda que l'equip de govern de la ciutat es nega a crear la Plaça del 14 d'abril

per Redacció, 15 d'abril de 2012 a les 19:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Commemoració del 81è aniversari de la proclamació de la II República. Foto: ICV-EUiA

La coalició ICV-EUiA, com fa cada 14 d'abril, ha commemorat aquest dissabte el 81è aniversari de la proclamació de la II República. L'acte, celebrat a la Plaça de la Porxada de Granollers, s'ha iniciat amb els parlaments del regidor d'ICV-EUiA a la capital del Vallès Oriental, Josep Casasnovas, que ha destacat que un any més la celebració es fa "sense la bandera republicana al balcó de l'Ajuntament perquè l'equip de govern de la ciutat no ha volgut que hi fos, com tampoc ha volgut canviar de nom la Plaça de Manel Montanyà, i que passi a anomenar-se Plaça del 14 d'abril". Casasnovas ha aprofitat per reivindicar "la forma republicana de governar", pel que significaria "de predomini dels valors essencials de la solidaritat i del progrés, i de reconeixement sense embuts de drets polítics i socials a tothom".


En la seva intervenció, Casasnovas també ha denunciat que, "amb l'excusa de la crisi i les retallades", els governs de Madrid i Catalunya "s'estan carregant drets com la sanitat i l'educació, així com els drets laborals dels treballadors". Després de la intervenció del regidor, s'ha llegit un poema publicat a l'exemplar de la revista granollerina La Gralla del 19 d'abril de 1931, que lloa les virtuts de la Segona República. Per la seva banda, el coordinador local d'EUiA a Granollers, Lluís Navarro, ha fet un repàs crític de l'actualitat de la monarquia, amb els afers d'Iñaki Urdangarin i l'accidentada cacera d'elefants del Rei. Una vegada finalitzat els parlaments, Eduard Navarro, historiador i professor de l'institut Til·lers, ha llegit el manifest en commemoració de la Segona República, que sentencia que, "més enllà de l'absència de monarquia, la República també és una apel·lació a determinats valors de convivència que avui, més que mai, cal reclamar". El text reclama un canvi a la Constitució per permetre la Tercera República.

 

Participació