La Llagosta al·lega contra el desdoblament de la línia R3

Juntament amb Santa Perpètua i Ripollet exigeix dues noves estacions i la connexió amb la línia 8 de Rodalies

per Redacció, 11 d'abril de 2012 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ajuntaments de la Llagosta, Santa Perpètua i Ripollet han presentat al·legacions al projecte de desdoblament de la línia 3 de Rodalies, que uneix Barcelona amb Puigcerdà passant per Vic. Els tres consistoris plantegen el desviament del traçat i la connexió d'aquesta línia amb la R8, que des de fa uns mesos enllaça Granollers amb Martorell. Els municipis han presentat davant del Ministeri de Foment de forma conjunta un seguit d'al·legacions que inclouen la construcció de noves estacions, una a Santa Perpètua i una altra a Ripollet. La nova estació de Santa Perpètua estaria situada al costat de la Granja Soldevila i seria la que donaria servei a la R3 i a la R8. La connexió de les dues línies, segons apunten els ajuntaments, milloraria la mobilitat a la segona corona metropolitana.

El nou traçat plantejat pels tres consistoris faria passar la línia de tren per fora dels nuclis urbans de la Llagosta i de Santa Perpètua. "Això evitaria els sorolls i les vibracions que actualment pateixen els veïns propers a la via", subratllen des de l’Ajuntament de la Llagosta, que considera que aquests problemes s'han vist agreujats des de les millores introduïdes a la línia per augmentar la freqüència de pas dels trens. Les noves mesures plantejades també suposen una alternativa al soterrament de la via tant a la Llagosta i Santa Perpètua com a Montcada, una opció més econòmica. El traçat proposat partiria de l'estació de Can Sant Joan, a Montcada, es desviaria cap a Ripollet i passaria per la zona coneguda com el Polvorí. Una vegada a Santa Perpètua, la línia connectaria amb la R-8 a l'alçada de la Granja Soldevila i després recuperaria el seu recorregut actual a Mollet.

 

Participació