Sant Celoni aprova un nou mapa acústic

La Diputació hi ha treballat durant dos anys i incorpora equipaments com centres docents i sanitaris

per BaixMontseny.info, 9 d'abril de 2012 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Sant Celoni ensenya el mapa acústic als Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Celoni ja disposa d'un nou mapa acústic que durant dos anys ha treballat la Diputació de Barcelona en els sectors residencials  del nucli antic i voltants. També incorpora infraestructures i equipaments especials com centres docents i sanitaris. Així mateix, s'han analitzat algunes zones on hi ha indústries on es permet una mesura més alta de decibels perquè no s'afecti l'activitat econòmica. El mapa acústic actual era vigent des de l'any 2001.


Segons que explica l'alcalde Joan Castaño, els tècnics de la Diputació de Barcelona conclouen que Sant Celoni no té grans problemes acústics "tret de zones de molt trànsit com és el cas del Doctor Trueta". Altres punts d'estudi han estat sectors com les Illes Belles i la Carretera de Campins. La majoria de partits polítics representats a l'Ajuntament (PSC, CiU i CUP) han donat el vistiplau a l'informe lliurat per l'ens provincial, però ICV n'ha estat més crític i la regidora Carmen Montes s'ha pres trenta dies de reflexió per definir-ne definitivament la seva posició.

Mesures poc acurades
Montes diu que és un informe que té una bona part de "copiar i enganxar". La regidora d'ICV no veu malament les mesures diürnes que s'han fet de manera continuada en un termini de vint-i-quatre hores, però les nocturnes només s'han fet durant deu minuts a tot el poble "ja m'explicareu com es pot determinar el soroll del poble amb aquestes mesures tan pobres". També hi ha altres punts conflictius no valorats com l'afectació del TGV i el tren de rodalies, cosa que ja s'ha demanat a la Diputació que faci la valoració corresponent, segons que ha anunciat l'alcalde.

En els trenta dies d'exposició pública perquè s'hi puguin presentar al·legacions, l'Ajuntament convidarà les associacions de veïns i entitats perquè puguin dir-hi la seva ja que des del consistori es considera que a partir d'ara el mapa acústic tindrà molta importància per al municipi.


Propostes de millora
Els tècnics de la Diputació de Barcelona han proposat com a possibles millores la reducció d'emissions, paviments reductors de sons, augmentar les zones de velocitat de màxim 30, aïllaments d'edificis, vehicles del parc mòbil i la maquinària de la recollida d'escombraries més silenciosos, entre d'altres.

 

Participació