El centre de Sant Celoni ja pot acollir comerços de 800 metres quadrats

El govern del PSC ha trobat el suport de CiU per poder canviar la normativa actual

per BaixMontseny.info, 3 d'abril de 2012 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni, aquesta dilluns a la nit. Foto: Jordi Purtí

Al centre de Sant Celoni ja s'hi poden instal·lar negocis de fins a 800 m2 de superfície, després que un llarguíssim ple municipal celebrat aquesta nit passada hagi aprovat inicialment la proposta de l'equip de govern de canviar la normativa que només permetia obrir comerços de fins un màxim de 200 m2. El PSC ha fet aquesta proposta amb la finalitat de propiciar activitat econòmica simplificant i regulant les barreres que ara impedeixen la posada en marxa de nous establiments. Els socialistes han rebut el suport dels set regidors de CiU i les abstencions dels grups municipals de la CUP i ICV.


Malgrat que l'aprovació no ha estat fàcil perquè des de les files nacionalistes es considera que les reflexions són discutibles i que "només fa dos anys, amb el suport del PSC, es va aprovar una idea de comerç i ara s'està aprovant tot el contrari". El portaveu de CiU, Francesc Deulofeu, diu que la causa que hi hagi locals buits al centre "segurament no és culpa de si s'hi poden obrir botigues més grans o més petites. El problema s'ha de buscar en el context de crisi". CiU ha votat a favor perquè l'equip de govern té el vistiplau de la UBIC per tirar endavant la proposta.

La CUP i ICV s'abstenen
La CUP, però, no hi ha votat a favor i ha optat per l'abstenció a l'espera de poder fer al·legacions en el període d'exposició pública. Per aquesta formació política no és del tot clar que la permissivitat de poder obrir negocis amb més superfície "no acabi amb el petit comerç", ha manifestat el regidor Dani Corpas.

ICV, en canvi, veu bé la filosofia de la proposta però també ha optat per l'abstenció i poder decidir el seu vot amb més claredat després de passat els dies d'exposició pública. La regidora Carmen Montes té dubtes en el fet de la simplificació de la normativa i pensa que per part de l'Ajuntament hi hauria de poder haver revisions més acurades.


Des de l'equip de govern municipal es té el convenciment que la normativa actual suposa un estancament a l'economia local i, en conseqüència, és un fre a la creació de nous llocs de treball ja siguin de caràcter comercial o admistratiu "i això s'ha de corregir", assegura l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño.  Per això, la proposta de Modificació puntual del pla general deroga la normativa urbanística del Pla especial, de la qual nomé es mantindrà la restricció dels usos d'habitatge i d’aparcament en planta baixa per a la zona centre.

 

Participació