Parellada debuta en el món literari amb 'Sal de vainilla'

La cuinera de Granollers ha escrit una "senzilla" història d'amor i de segones oportunitats

per Margalida Amengual/ACN , 3 d'abril de 2012 a les 05:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ada Parellada ha presentat la seva primera novel·la, 'Sal de vainilla'. Foto: Margalida Amengual

Quan l'Ada Parellada (Granollers, 1967) va complir quaranta anys va decidir que faria el que li donaria la gana. Aviat, però, es va adonar que això no podria ser i va optar per fer una sola cosa que li donés la gana: escriure una novel·la. Després d'unes vacances amb la família parlant d'aquest hipotètic llibre, ho va deixar anar enmig d'una entrevista. En veure-ho publicat, l'editor la va trucar i ja no es va poder fer enrere. Així, i després d'un mes intens d'escriure vuit hores cada dia, va néixer Sal de vainilla (Planeta), una història d'amor entre dos personatges decebuts amb la vida que es donen una segona oportunitat.


Ada Parellada ha canviat les olles pels fulls de paper i les culleres per les lletres per cuinar la seva primera novel·la. Després d'aïllar-se del món durant les últimes vacances d'estiu, Parellada reconeix que ha estat "molt divertit", però també "molt més difícil" del que s'havia imaginat. "Ha estat un exercici de perseverança", ha afegit. Tot i no considerar-se novel·lista i titllar la novel·la de "senzilla", va deixar que els personatges prenguessin autonomia i la guiessin al llarg de la història. Una història d'amor entre dos persones decebudes amb la vida i que no tenen cap intenció d'enamorar-se. L'Alex és un cuiner amb talent, però regenta un restaurant que no funciona, està enfonsat i enfadat amb la vida, és brusc, excèntric i aparentment fort. L'Anette és una jove canadenca, dolça i sense experiència, però amb mil idees i projectes al cap. Per a Parellada, "el personatge aparentment feble omple de fortalesa el que semblava fort".

"Una novel·la és com un menú: a mi m'agradaria que tothom mengés galtes, però un vol una cosa i un altre en vol una altra", ha dit l'autora, que ha abocat en el llibre "tocs d'humor, moments picants, coses elèctriques i misteri". "Em pensava que sortiria una novel·la torturada, però ha sortit un llibre ple d'amor per regalar", ha afegit, i amb una bona dosi de sexe; "una de les raons per les quals la vida té sentit", en paraules de la cuinera. Malgrat que Sal de vainilla està impregnada de plats, aromes i cuines, Parellada ha assegurat que no és "gens autobiogràfica". "És una novel·la per passar l'estona, ni em vull estrellar ni vull ser una estrella, perquè no sóc escriptora", ha reiterat la cuinera que, malgrat tot, ja escriu la segona novel·la.

 

Participació