Sant Antoni estudia crera un cos voluntari de Protecció Civil

La proposta presentada pel PUSA ha rebut el vot afirmatiu de tots els grups municipals

per BaixMontseny.info, 2 d'abril de 2012 a les 12:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta Israel Sugrañes, Ferran Calvera i Jesús Sans. Foto: PUSA

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s'ha compromés a estudiar la proposta presentada pel Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni de Vilamajor (PUSA) de crear un cos de Protecció Civil al municipi. L'acord estableix la necessitat de fer un estudi de tallat de com i en quines condicions s'hauria de portar a terme.


La proposta de PUSA ve fonamentada pel fet que actualment a Sant Antoni de Vilamajor hi ha un dèficit de forces policials que fan molt complicat poder atendre totes les necessitats relacionades amb la seguretat i situacions d'emergència quan aquestes esdevenen excepcionals. En conseqüència "entenem que un cos voluntari de Protecció Civil afavoriaria la millora dels serveis d'atenció i auxili als veïns de Sant Antoni amb un cost mínim", explica el regidor de PUSA Ferran Calvera.

La proposta del Partit de les Urbanitzacions també diu que només un dels vuit agents que formen el cos de la policia local viu a Sant Antoni "de manera que en molts casos, davant de situacions d'emergència i fora de l'horari d'atenció ciutadana, el nombre d'efectius disponibles és extremadament limitat", asseguren des d'aquesta formació política. En la seva opinió, resoldre aquestes situacions imprevistes "supera la majoria de les vegades els recursos disponibles".

Corresponsabilitat de les corporacions locals
En la moció presentada pel Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni es recorda que la normativa augmenta la corresponsabilitat de les corporacions locals amb el sistema de protecció civil, tant pel que fa als ajuntaments com dels consells comarcals pel que fa, entre d'altres,  a funcions de gestió, informació, impuls, col·laboració, coordinació i suport als municipis. Per això, entenen que amb l'aprovació de la Junta de Seguretat local "per completar l'organigrama en aquesta matèria només falta la creació d'aquest cos voluntari", asseguren des de PUSA.


Les funcions que tindria serien la regulació i execució de les condicions de seguretat de les activitats organitzades en els espais públics i en els locals de concurrència pública; les declaracions o altres mesures d'intervenció que corresponguin en cas d'emergència d'àmbit municipal i la rehabilitació i restauració dels béns i serveis de la seva titularitat damnificats a conseqüència de catàstrofes o calamitats públiques.

 

Participació