Autoritzen el muntatge de les vies del TAV entre Barcelona i Mollet

El tram té una longitud de 12,7 quilòmetres i un pressupost de 13 milions d'euros

per ACN, 2 d'abril de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres a Foment, a través d'Adif, la licitació de les obres de la via de la Sagrera- Mollet del Vallès de la línia del Tren d'Alta Velocitat (TAV) de Madrid- Barcelona i la frontera francesa. El projecte compta amb un pressupost de 13 milions d’euros i consisteix en el muntatge en doble via de 12,7 quilòmetres amb origen a Barcelona, passant pel pont de Bac de Roda en la zona de la Sagrera i amb punt final al Mollet, on connectarà amb el projecte de via del tram Mollet-la Roca. Aquesta era una de les dues licitacions que faltava per desencallar per completar la línia que uneix Barcelona-Figueres.

Dues licitacions d'obres de l'alta velocitat entre Barcelona i Girona havien quedat pendents amb el canvi de govern a Madrid. Es tracta del muntatge de via entre l'estació de la Sagrera i Mollet i l'equipament de les andanes de la nova estació del TAV a Girona i la connexió amb l'actual. Tal com va avançar la ministra de Foment, Ana Pastor, aquestes dues licitacions s'han desencallat aquest mes de març, concretament en el darrer Consell de Ministres del mes. El projecte planteja la construcció de sis quilòmetres de la via en placa per evitar la transmissió de vibracions a les edificacions properes als túnels de Sant Andreu i Montcada i Reixac, i la resta del trajecte es realitzarà sobre balast.


Tasques de restauració a la Llagosta
El contracte també contempla el muntatge d'una via al llarg de 3,8 quilòmetres en la zona de Montmeló, en el tram de Mollet-Montornès. El procés de muntatge se centralitzarà en la base situada a Sant Feliu de Buixalleu, amb provisions auxiliars situades a la Llagosta, Sant Andreu i la Sagrera. D'aquesta manera, es portaran a terme actuacions mediambientals que consistiran en la restauració de les instal·lacions de provisions de la Llagosta, on es realitzaran sembres, plantació d'arbres i arbusts, i s'executaran taques de conservació. També s'efectuaran treballs complementaris com la creació d'accessos a la plataforma, la reposició de camins d'accés i l'execució de tancaments i canalització pel cablejat d'instal·lacions ferroviàries.

 

Participació