El 40% dels canovellins de 80 anys o més no arriben als 300 euros mensuals

L'alcalde del municipi presenta els resultats del programa 'Serveis Socials més a prop'

per Redacció, 22 de març de 2012 a les 05:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació dels resultats del programa Serveis Socials més a prop, aquest dimarts. Foto: Aj. Canovelles

Un 40 per cent dels veïns de Canovelles que tenen 80 anys o més no cobren ni 300 euros mensuals i, en conseqüència, tenen greus dificultats per arribar a finals de mes. Així ho constaten els resultats del programa Serveis Socials més a prop, organitzat per l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i l'empresa AURA Servicios para las persones, i presentat aquest dimarts al Teatre Auditori Can Palots. La segona edició del programa ha permès realitzar, entre el 10 d'octubre i el 2 de desembre, un total de 233 entrevistes a persones majors de 80 anys que no usen cap servei social. "L'objectiu és informar a la gent gran del municipi sobre els recursos socials i comunitaris que hi ha al nostre municipi en l'àmbit de l'atenció domiciliària i l'atenció social", ha subratllat l'alcalde de Canovelles, José Orive.


Francisco Plana, cap de la subsecció de Gestió de Recursos per a la Dependència de la Diputació de Barcelona, ha estat l'encarregat de presentar els resultats als assistents que, enguany, han participat en el programa. "Una de les dades més significatives d’aquesta edició és que la gent gran té un coneixement molt elevat de les activitats i serveis que ofereix el municipi", ha remarcat. Els resultats també destaquen que 47 de les persones enquestades viuen soles a Canovelles, i que el 80 per cent tenen un bon estat nutricional, tot i que la majoria prenen més de tres fàrmacs al dia. Pel que fa a les activitats bàsiques de la vida diària, els resultats afirmen que rentar-se és l’activitat que més dependència genera en les persones grans i que només 20 dones i 10 homes tenen una dependència total. D’altra banda, el que més valoren les persones entrevistades és el fet de viure als seus domicilis, i la filla és el cuidador principal tant de les dones com dels homes. Veure la televisió i passejar són les activitats que més realitzen aquestes persones, el servei que més utilitzen és la teleassistència i l’equipament més sol·licitat és el casal d'avis, sobretot pels homes.

"L'Ajuntament té entre les seves prioritats l'atenció a les persones grans del municipi", ha remarcat Orive, afegint que "és molt important tenir una fotografia actualitzada de la realitat de la gent gran per planificar correctament els programes i els recursos municipals". El diputat delegat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha valorat la bona feina de l'Ajuntament per "treballar en la millora de la qualitat de vida de la gent gran del seu municipi" i ha destacat que gràcies a aquest programa s'han realitzat ja al municipi un total de 403 visites a persones més grans de 80 anys.

 

Participació