Granollers acull un seminari europeu sobre la gestió del paisatge

Analitzarà durant dos dies la gestió sostenible en les àrees urbanes i periurbanes

per Redacció, 21 de març de 2012 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dijous i divendres una quarantena de membres del projecte europeu Euroscapes seran a Granollers per participar en el seminari La integració d'eines de gestió dins un marc comú de pla de gestió del paisatge. La inauguració serà el dia 22 de març al matí, al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG), i anirà a càrrec de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Durant els dos dies hi haurà ponències d'experts sobre plans de gestió del paisatge a nivell local, provincial i regional, i s'intercanviaran experiències amb altres projectes europeus. També hi ha programades visites a Roca Umbert, com a exemple de recuperació del patrimoni industrial; al centre de Granollers: adoberia, centre històric i refugi; i a Palou i al riu Congost: passeig fluvial, parcs i àrea natural de Can Cabanyes.

Dels 14 socis que formen la iniciativa (n'hi ha de mig Europa), el líder és l'autoritat intermunicipal de Marne-la-Vallée Val Maubuée (França), que coordina el projecte i vetlla per l'assoliment dels objectius. A més, hi ha tres socis que són encarregats de diferents àrees del projecte. Un d'aquests socis és Granollers, que porta a terme la coordinació dels seminaris d'intercanvis d'experiències. L'objectiu de tot plegat és crear una xarxa de gestió dels paisatges europeus que desenvolupi una estratègia de gestió innovadora, sostenible i transferible a d'altres regions d'Europa. Durant els tres anys de duració del projecte es portaran a terme seminaris temàtics i visites d'estudi per debatre sobre la planificació per a la gestió, preservació i millora dels paisatges. El 18 de març de 2011 ja es va a fer a La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional, la jornada d'informació local L'aigua als projectes de restauració ambiental, emmarcada en aquest projecte europeu.

 

Participació