1 de 10

Oliva Trencada, música-ficció per sobreviure en l'actual crisi

CRÒNICA: Presenta 'Perleta Negra', amb poc públic, en el primer concert de la NAUB1

per Joan Gener Barbany, 15 de març de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Oliva trencada, aquest cap de setmana a la NAUB1 de Granollers. Foto: Joan Gener Barbany

L'horari, el preu, els inicis de l'equipament (la NAUB1 de Granollers) o el fet que Oliva Trencada no obté el mateix ressò mediàtic que altres bandes, són les raons que el poc públic comentava mentre esperava l'aparició del grup mallorquí a l'escenari. Oliva Trencada són, sense cap dubte, una de les bandes més interessants que han donat les Illes. Juguen a la lliga subterrània de la música feta en català i la seva és una proposta que uneix originalitat, qualitat i personalitat. El grup, de forma autònoma, ja ha parit La música de la calma (Fona, 2007), Lluneta del pagès (Fona, 2008) i Saltamartí. Oliva trencada musica poemes de Joan Brossa (LaCasaCalba Ed, 2010).


Aquest cop, a Granollers, presentava l'últim treball: Perleta Negra (LaCasaCalba, 2011), un disc que defineixen com l'adaptació de les històries de l'últim pirata de la mediterrània, en Perleta Negra. Estructures pop, actitud rock i sons folk i rock -el d'aquí. Pep Toni Ferrer, líder de la banda i ànima galàctica com poques, va cercar la complicitat del públic amb una ironia brillant, incisiva i plena d'automatismes. Mica en mica, la banda va desgranar un treball que observa la realitat quotidiana des del surrealisme. Corrupció, treballs precaris, supermercats, gossos tocats per l'amor, al·lots jugant a la consola i personatges d'una illa massa maltractada. El seu directe va agradar, combinant peces ballables i melodies ben treballades amb moments d'autèntica inspiració i llibertat musical.

Una nit, la primera, d'una sala de concerts massa esperada. Molta feina a fer per arrossegar una comarca poc habituada a descobrir propostes musicals en directe.

 

Participació