L'Escola l'Avet Roig pionera en implantar l'Spiribol a Catalunya

El centre escolar de Sant Celoni el promociona a través de la mestra Belén Rubiella

per BaixMontseny.info, 14 de març de 2012 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alumnes de l'Avet Roig de Sant Celoni jugant a l'Spiribol. Foto: Escola Avet Roig

L'Escola l'Avet Roig de Sant Celoni ha tingut el privilegi de ser la pionera en fer la promoció de l'spiribol per tot el territori català. L'Spiribol, és un nou esport que ha tingut una excel·lent acceptació entre els alumnes i actualment, s'està fent la promoció per tota la Comarca del Vallès Oriental a través de conferències a mestres d’educació física amb l’ajuda del Consell Comarcal del Vallès Oriental.


El fet de que la prova pilot es faci al Baix Montseny i al Vallès Oriental no és casualitat, malgrat que l'spiribol ha nascut a Granada. Tot va començar el mes de desembre passat quan la professora d'educació física de l'escola l'Avet Roig, Belén Rubiella, va tenir l’oportunitat de viatjar a Granada per tal d’assistir a la presentació oficial de l’Spiribol i conèixer el seu creador, Jesús Candel i mestres d'educació física granadins. "Tots sabem que Catalunya té un planter d’esportistes a nivell de molts àmbits" , diuen des de la Fundació Spiribol.

Els alumnes de l'Avet Roig ja fa algunes setmanes que el practiquen a l'escola i el passat 6 de març es va presentar a Granollers amb una demostració pràctica que va tenir lloc en el Pavelló Municipal de Can Bassa. Les normes de l'Spiribol són molt senzilles. Hi poden jugar 1, 2 i 4 jugadors. L’objectiu del joc és enrotllar la pilota al pal en el sentit que s’ha triat, colpejant la pilota amb la Pala. Un partit consta de 5 rounds. És apte per a totes les edats, estimula la velocitat, resistència, agilitat i sobretot els reflexes psicomotrius. Un esport innovador amb un nou concepte on la Pala és la protagonista.

 

Participació