Un empresari de Caldes de Montbui patenta el pa amb tomàquet

Barrios vol que els consumidors puguin triar entre el "pa vermell" i el blanc tradicional

per Redacció , 9 de març de 2012 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Barrios espera que en breu el pa es pugui comprar amb el tomàquet incorporat. Foto: VO.com

L'empresari Pere Barrios de Caldes de Montbui ha patentat el pa amb tomàquet amb la intenció de produir-lo de manera industrial. Concretament, ha creat la patent d'un nou mètode d'elaboració industrial d'aquest combinat. Barrios va inscriure la fórmula a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques i ja ha rebut la llicència per explotar-lo. El veí de Caldes ha explicat a l’agència EFE que el pa presenta la singularitat que "durant l'elaboració de la massa per a la barra s'afegeix el tomàquet degudament preparat i el resultat és un pa vermellós amb gust de tomàquet". L'empresari diu que la idea és que en un futur pròxim els consumidors trobin a les fleques tradicionals, en supermercats o en gasolineres "el pa blanc, tradicional, i el pa vermell, o pa amb tomàquet ja elaborat".


La previsió d'aquest empresari és que en un termini de dos o tres mesos es pugui començar a trobar el producte en alguns establiments. La intenció és tancar un acord amb un dels grans distribuïdors de pa congelat i que el nou pa amb tomàquet surti al mercat abans de l'estiu. Barrios ha assegurat que aquesta idea de crear una nova varietat de pa només comportaria un augment d'entre 1 o 2 cèntims del preu de la barra tradicional. A més, ha recordat que la fórmula també es podria utilitzar per fer masses de pizza amb el tomàquet ja incorporat.

 

Participació