Fotonotícia: Margarida Duran, una nova àvia centenària a Canovelles

per Redacció, 5 de març de 2012 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Margarida Duran va celebrar els seus 100 anys amb l'alcalde José Orive. Foto: Aj. Canovelles

Canovelles compta des d'aquest dilluns amb la primera àvia centenària nascuda al municipi. Margarida Duran i Blanchar va celebrar el 2 de març els seus 100 anys en companyia de tota la família, veïns i amics, a Ca l'Ignasi, masia històrica de Canovelles, on ha viscut des de que es va casar amb l'Ignasi Julià i Argemí el 1934. L'alcalde de Canovelles, José Orive, va visitar a l'homenatjada diumenge i la va obsequiar amb un ram de flors. El batlle, que també va tenir el plaer de col·locar-li la medalla centenària de la Generalitat, va compartir amb la Margarida i els seus familiars una llarga estona de records i experiències viscudes al llarg de tots aquests anys. Una trobada emocionant per la Margarida que, tot i haver celebrat 100 anys de vida, gaudeix de bona salut.


Per l'aniversari, la Margarida va voler donar les gràcies personalment als prop de 50 familiars i amics que la van visitar reglant-los una postal realitzada especialment per l'artista Pilarín Bayés, on es podia veure el retrat de la seva família, una de les més nombroses i amb més història de Canovelles a la masia de Ca l'Ignasi. La Margarida va néixer en una de les masies més antigues del municipi, a Can Camp, l'any 1912. Essent la més petita dels vuit fills, es va fer càrrec des de ben jove dels animals de la gran finca i va compaginar aquestes tasques amb els estudis a l'escola del Campanar. Més tard, va entrar a treballar com a aprenenta de rodets a la fàbrica Roca Umbert de Granollers i amb 22 anys va traslladar-se a viure a Ca l’Ignasi, després de casar-se amb l'Ignasi Julià i Argemí, que va ser alcalde de Canovelles des de 1950 a 1960.

 

Participació