El cicle de poesia Versos Lliures busca micromecenes

El Casal Popular l'Esquerda porta a Granollers les veus de la poesia catalana actual

per Redacció , 27 de febrer de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels actes de l'edició del 2011 dels Versos Lliures, a Granollers. Foto: Casal Popular l'Esquerda

El Casal Popular l'Esquerda, col·lectiu assembleari sense ànim de lucre, ha engegat una campanya a través de la plataforma Verkami per aconseguir finançar la quarta edició del cicle de poesia exponencial Versos Lliures, que des de l'any 2009 se celebra a Granollers alguns dijous dels mesos de març i abril. Pel cicle, un dels actes consolidats del Casal, ja hi han passat algunes de les veus més interessants de la poesia catalana actual. Enguany, l'Esquerda ha apostat per provar sort amb la plataforma de micromecenatge Verkami. La idea és senzilla: es proposa un projecte cultural atrevit i alternatiu a la web de la plataforma i les persones que així ho desitgin inverteixen una petita quantitat de diners a canvi d'unes recompenses lligades al projecte. Verkami ha arribat als 200 projectes finançats, sent una de les principals fonts de la cultura alternativa.


A Versos Lliures, segons expliquen els seus organitzadors, la poesia "es manifesta sense filtres i els poetes despleguen les seves millor virtuts en el recital", combinant una programació diversa que vol mostrar la qualitat de la poesia catalana contemporània. "Versos Lliures són accions de carrer per fer present la poesia d'allà on no hauria d'haver sortit, un preludi per a gaudir de documentals, espectacles, exposicions o recitals especials", sentencien des de l'Esquerda. Els recitals, quatre, es celebren els dijous al local de l'Esquerda, al carrer Enric Prat de la Riba de Granollers. Enguany el cicle serà del 17 de març al 19 d'abril, i la programació encara no s'ha fet pública. L'entrada a tots els recitals és gratuïta i es poden comprar llibres dels poetes convidats. "Els versos són lliures perquè la paraula és allò que ens connecta de manera directa amb el què som. És la llibertat de dir, la paraula viva, la veu que commociona", sentencien des de l'Esquerda.

Consulta el projecte aquí

 

Participació