Les escales del carrer Raval de Parets amagaven esquelets humans del segle XVII

El control arqueològic previ a la reforma de la via també troba tres sitges d'emmagatzematge

per Redacció , 23 de febrer de 2012 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels esquelets trobats a les escales del carrer Raval. Foto: Aj. Parets del Vallès

Les escales del carrer Raval de Parets, al Barri Antic del municipi, amagaven tres esquelets humans i tres sitges d'emmagatzematge d'aliments. El control arqueològic previ a la remodelació de les escales, situades al darrera de l'església de Sant Esteve, ha deixat al descobert aquestes troballes. L'arqueòleg Alessandro Ravotto, encarregat dels treballs, explica que segons les primeres hipòtesis (les dades encara són provisionals) el primer dels esquelets dataria de la segona meitat del segle XVII; es troba incomplet i li falta el cap i algunes vèrtebres superiors. El segon esquelet es troba a mig desenterrar i seria una o dues dècades més antic. Pel que fa al tercer dels cossos, a causa d'anteriors excavacions per obres i del sediment desfavorable del qual es troba envoltat, ha quedat extremadament deteriorat i Ravotto no espera obtenir-ne gaires dades rellevants.


Els treball arqueològics que s'estan duent a terme també han permès descobrir tres sitges d'emmagatzematge d’aliments que es troben dins del conjunt del fossar. D'aquestes restes només se'n descobrirà i documentarà una, mentre que les altres dues romandran enterrades. Aquestes noves descobertes, juntament amb les que van tenir lloc durant les obres del carrer Major, permetran establir un primer mapa arqueològic de la vila de Parets, segons explica l'Ajuntament.

Parets reforma les escales del carrer Raval

 

Participació