La Garriga i la Llagosta instal·len minideixalleries

Els ajuntaments no paguen el seu manteniment perquè s'autofinancen amb publicitat

per Redacció, 17 de febrer de 2012 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Instal·lació d'una minideixalleria al centre de la Garriga, aquesta setmana. Foto: Aj. la Garriga

La Garriga disposa des d'aquesta setmana de quatre minideixalleries urbanes. Es tracta d'unes petites instal·lacions (presents a altres municipis, com Granollers) que permeten recollir de manera selectiva residus com cartutxos d'impressora o bombetes. Les noves deixalleries permeten optimitzar espai a la via pública, ja que s'hi poden dipositar fins a set residus diferents. Els quatre contenidors s'han instal·lat als punts que l’Ajuntament considera que "faciliten l'accessibilitat de la població", com són la plaça de Can Dachs (davant del Balneari Blancafort), la carretera nova (cantonada carretera de l'Ametlla) i la zona esportiva de Can Noguera. "El manteniment d'aquestes instal·lacions de reciclatge no comportarà cap despesa municipal ja que s'autofinancen a través de publicitat", explica el consistori.


En la mateixa línia, l'Ajuntament de la Llagosta ha anunciat que instal·larà en cinc punts del nucli urbà minideixalleries. Aquests contenidors també permetran recollir, de forma selectiva per al seu posterior reciclatge, residus com ara piles, discs compactes, bateries de mòbils, petits aparells electrònics, carregadors de bateries, cartutxos d'impressora i bombetes. S'instal·laran dues minideixalleries a l'avinguda de l'Onze de setembre, una prop de l'edifici del Mercat Municipal, una quarta a la cruïlla del carrer de l'Estació amb l'avinguda del Primer de maig i la cinquena a la vorera del Parc Popular, a la cruïlla del carrer de l'Estació i el passeig del Pintor Sert. Aquests punts de recuperació de residus substituiran els actuals contenidors de piles.

La junta de govern local ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'empresa Blipvert per a la instal·lació d'aquestes cinc minideixalleries als carrers de la Llagosta. El conveni preveu que els residus recollits seran traslladats a la deixalleria de la Llagosta per al seu tractament i posterior reciclatge. A canvi, Blipvert podrà explotar els contenidors amb anuncis d'empreses. Per tant, com passa a la Garriga, la implantació i manteniment d'aquest servei no suposarà cap cost econòmic per a l'Ajuntament, que apunta que després d'un temps de funcionament estudiarà la possibilitat d'ampliar el nombre de contenidors.

 

Participació