Poesia a l'entorn de Franz Kafka

El Centre Cultural de Granollers acull un recital de Pau Gener, Enric Casasses i Jordi Julià

per Redacció, 17 de febrer de 2012 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pau Gener participarà aquest dissabte al recital 'Tanmateix poesia' a Granollers. Foto: Esteve Plantada

Cent anys després de que l'autor txec, Franz Kafka, publiqués el seu primer text, Granollers reconeix la figura de l'escriptor i la utilitza com a pretext creatiu. Aquest cap de setmana la Sala Ciutat del Centre Cultural acollirà el recital  Tanmateix poesia , una trobada on hi participaran el poeta celoní Pau Gener, Enric Casasses i Noel Tatú. L'acte literari s'integrarà amb l'exposició Nogensmenys Kafka , que ja es pot veure a la sala i ha estat creada per Xavi Plana i Ricard Geladó. Els tres poetes recitaran aquest dissabte a les vuit del vespre, i l'exposició restarà oberta per al públic fins el proper 26 de febrer, dissabtes i diumenges inclosos.


Franz Kafka (Praga 1883-Austria 1924), és considerat un dels pilars claus dins la literatura universal. De religió jueva i fill gran d'un grup de sis germans, se l'ha definit pòstumament com una persona extraordinàriament sensible. De la seva producció literària se'n coneixen tres novel·les, un respectable nombre de relats curts i una novel·la curta, La metamorfosi , que ha esdevingut la seva obra més coneguda. Les obres de Kafka han arribat a mans de la societat contemporània en contra de la voluntat del seu autor, i es que, abans de morir aquest va ordenar al seu amic Max Brod que destruís tots els seus manuscrits. Sortosament aquest el va contradir i va publicar gairebé tot allò que va quedar al seu abast. La resta va ser guardada gelosament per la seva companya sentimental Dora Diamant, a qui la gestapo va confiscar l'any 1933. Avui en dia encara es continuen buscant manuscrits de l'escriptor arreu del món. Lluny de participar en aquesta cerca, aquest cap de setmana, els tres poetes faràn un homenatge a la seva figura a través de la creativitat.

 

Participació