1 de 10

El jutge accepta el recurs d'un policia de l'Ametlla apartat per doble activitat laboral

Se l'acusa de treballar per una discoteca mentre estava de baixa com a funcionari

per Redacció, 14 de febrer de 2012 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Jutjat Contenciós Administratiu número 17 de Barcelona ha acceptat el recurs presentat per un policia local i delegat sindical de l'Ametlla del Vallès, Óscar F., que havia estat apartat del seu lloc acusat d'haver treballat per a una empresa privada mentre estava de baixa del seu càrrec de funcionari de l'Ajuntament. El magistrat ha estimat el recurs contra la decisió presa pel consistori el juny del 2010, justificant que l'instructor del procediment de suspensió no era funcionari sinó càrrec de confiança de l'alcaldia, "que és contrari a dret", segons recull la sentència a la qual ha tingut accés Europa Press.

Aquest fet "genera indefensió perquè elimina les garanties d'imparcialitat que se suposa que ostenta un funcionari", segons apunta el jutge, qui ha assegurat que aquest nomenament per a resoldre el procediment provoca un fort dubte de parcialitat. Amb aquest argument el magistrat ha estimat la demanda malgrat que l'agent no havia recorregut el nomenament d'aquesta persona de confiança; l'ajuntament de l'Ametlla encara hi pot interposar un recurs.


La defensa havia negat l'existència d'una doble activitat del policia (qui, segons l'informe de l'Ajuntament, treballava també com a agent de seguretat de discoteca), i van al·legar que només existia "una relació d'amistat amb els treballadors del local", del qual, a més, era accionista. No obstant això, l'administració ha assegurat que la doble activitat laboral estava prou acreditada, i a més ha demanat la desestimació de la demanda de l'agent perquè aquest no va recórrer el nomenament de l'instructor.

Denúncia per assetjament psicològic

Més enllà d'aquest recurs, el policia havia presentat una queixa per un suposat assetjament psicològic, ja que, segons ell, després de comunicar al secretari municipal que tenia la intenció d'abandonar l'Ametlla per a treballar en un altre ajuntament, es va assabentar que trucaven a altres consistoris per "posar-lo a parir". Per això, Óscar F. va presentar una denúncia per presumptes delictes de suborn i tràfic d'influències, ja que, sempre segons la seva versió, el secretari de l'Ajuntament li va proposar retirar l'expedient a canvi que el policia retirés la seva queixa per assetjament psicològic.

En declaracions a Europa Press, el policia ha assegurat que el Jutjat d'Instrucció número 4 de Granollers s'ha declarat incompetent per a investigar la causa, que ara es decideix a l'Audiència de Barcelona.

 

Participació