Parets confia posar en marxa la residència d'avis al juliol

Consistori i Generalitat han acordat augmentar el nombre de places concertades

per Redacció, 2 de febrer de 2012 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Exterior de la residència i centre de dia de Parets del Vallès. Foto: Aj. Parets

El mes de juliol podria entrar en funcionament la residència i centre de dia per a la gent gran de Parets del Vallès. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’Ajuntament del municipi, després de reunir-se amb l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). El consistori explica que aquestes trobades "han permès desencallar la posada en marxa de la residència", que estava previst que engegués l'1 de desembre del 2011. De fet, la Generalitat ha confirmat recentment la concertació de places per al centre. Amb data 27 de gener de 2012, el consistori ha rebut el comunicat oficial de l'ICASS en què s'especifica la reserva de crèdit per a la concertació de 48 places de residència i 21 de centre de dia per un període de sis mesos, així com la consignació de crèdit per a la concertació de places de residència i centre de dia, que és de 622.514 euros; per a l'adquisició d’equipament s’atorguen els 300.000 euros que restaven.


"Fruit de les negociacions, s'ha fet una variació del conveni inicial per incrementar el nombre de places concertades", afegeix el consistori. Inicialment s'havia previst la concertació del 60 per cent de places de residència (36) i el 80 per cent de les places de centre de dia (32). Finalment, s'ha acordat concertar el 80 per cent de les places de residència (48) i el 52 per cent de centre de dia (21). La resta, tot i no estar subvencionades pel Govern, es posaran a disposició dels sol·licitants amb els mateixos preus públics. "En tots els casos es donarà prioritat als sol·licitants del municipi per a cobrir les places", sentencia l'Ajuntament.

D'altra banda, els llocs de treball que es generin per a la prestació del serveis propis del centre seran gestionats pel Servei Local d'Ocupació de Parets (SLOP) per fomentar l’ocupació de persones aturades del municipi. El procés de selecció s'iniciarà en breu.

 

Participació