Estudiants ensenyen informàtica a la gent gran de Bigues i Riells

Els joves fan de professors de forma voluntària i els avis escullen què volen aprendre

per Redacció, 31 de gener de 2012 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les classes a l'aula d'ordinadors del centre cívic El Rieral de Bigues. Foto: Marta González

Cinc nois i noies de batxillerat i una noia d'ESO de l'Institut Maria de Bell-lloc de Bigues i Riells han començat aquest mes de gener a fer classes de noves tecnologies a gent gran del municipi. Es tracta del Programa de Suport d'Iniciació en Noves Tecnologies (PINT), una iniciativa pionera al poble que ja ha despertat l'interès d'una quinzena de persones més grans de 65 anys, jubilats i pensionistes. Els joves fan de professors de forma absolutament voluntària i altruista i els alumnes amb més experiència en el món de la informàtica són els que decideixen de quines matèries relacionades amb les tecnologies de la informació volen rebre formació.


Com es crea un compte de correu electrònic gratuït, com obrir un bloc a internet o quines prestacions dóna un smartphone són algunes de les matèries que han tractat fins ara els joves professors entre el seu alumnat. Els nois preparen les classes a l'hora del patí i, quan són a l'aula d'ordinadors del centre cívic El Rieral, es reparteixen entre la gent gran perquè la formació sigui més personalitzada. Segons apunten tècnics municipals, "els joves tenen molt per la mà com fer anar l'ordinador o el telèfon mòbil, per això ens va semblar interessant que transmetessin els seus coneixements a la gent gran, potser massa poruga a l'hora d'introduir-se en aquest món".

I la fórmula de classes a la carta, com a mínim fins ara, està funcionant molt bé. "Els nois estan entusiasmats i la gent gran no se sent atabalada amb temaris per a experts", apunten des de l'Ajuntament. Les sessions es fan cada 15 dies i no tenen límit d'inscripció, de manera que qualsevol interessat s'hi pot apuntar en qualsevol moment del curs.


Horaris de les classes

 

Participació