Es busquen mecenes per publicar un diccionari de dites sobre el cap

per Redacció , 26 de gener de 2012 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Víctor Pàmies, veí de Vallromanes especialitzat en paremiologia (la ciència que estudia els refranys), presenta a Verkami la campanya de micromecenatge per recollir fons per auto-publicar un diccionari de dites i refranys sobre el cap: En cap cap cap. És la segona obra que Pàmies presenta amb aquest procediment, després que l'any passat va publicar Amb cara i ull. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull, un recull de més de 700 dites que contenen el mot ull o algun derivat (com ullera, per exemple).

Verkami és un portal que posa en contacte emprenedors i mecenes i possibilita finançar projectes de caire creatiu amb l’ajuda de molts micromecenes. En poc més d'un any s'han aprovat més de 185 projectes creatius de diversa índole. Pàmies és un lingüista especialitzat en paremiologia amb un perfil molt actiu a internet i a les xarxes socials, amb els seus blogs, accessibles des del portal refranys.com. El vallesà porta més de 15 anys dedicat a l'estudi i la difusió dels refranys i atresora una base de dades pròpia amb més de 385.000 fitxes fraseològiques, "fruit de la tasca de buidatge i sistematització de les fonts orals i escrites consultades", segons explica ell mateix.


Poc més d'un mes per aplegar els diners
Pàmies va engegar la campanya de micromecenatge el passat 23 de gener i disposa de 40 dies per recollir els 4.000 euros en què ha avaluat el cost d'execució de tot el projecte. Qui hi vulgui participar ho pot fer amb aportacions que van des dels 5 als 100 euros, que donen dret a diverses i variades compensacions. Durant els 40 dies de campanya, l'autor de Vallromanes anirà tancant el text original i iniciant els tràmits i tasques necessaris perquè l’obra pugui sortir al carrer abans de Sant Jordi. Pàmies ha assumit totes les tasques de creació de l’obra: correcció, maquetació, edició, promoció i distribució.


Amb cara i ulls i En cap cap cap són diccionaris temàtics sobre les diferents parts del cos humà, que formen part de la col·lecció Enciclopèdia paremiològica del cos humà, i que s'estructuren alfabèticament a partir de la parèmia catalana. Cada entrada conté informació relativa al significat, sinònims, equivalència en castellà i altres llengües i notes d’ús, origen i localització de les expressions. L'obra es tanca amb un utilíssim índex castellà-català i la bibliografia utilitzada.

 

Participació