El Govern condemna l'assassinat d'una molletana a mans de la seva parella

Recorda a les víctimes de maltractaments que poden trucar al telèfon confidencial 900 900 120

per ACN, 14 de gener de 2012 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un home fotografien el bloc on vivia la dona assassinada aquest divendres a Mollet. Foto: Bertran Cazorla

El Govern ha condemnat "enèrgicament" la mort aquest divendres al migdia d'una dona de 57 anys a Mollet del Vallès, víctima de la violència masclista, i ha expressat el seu sentit condol a la família. La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha destacat que s'ha de "seguir insistint en l'educació, la formació, la sensibilització i la prevenció per aconseguir que la violència masclista sigui impensable a la nostra societat". "Cal un canvi profund dels valors que remogui el pòsit de desigualtats i discriminacions encara vigents", ha insistit Gatell, que ha recordat un cop més que les dones en situació de violència compten amb la línia telefònica gratuïta 900 900 120.


Aquest telèfon atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. Igualment, les víctimes es poden adreçar als 120 serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori. Gatell ha afirmat que "l'atenció a les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn és una prioritat per al Govern, d'aquí que es mantinguin les eines i els serveis, i que es faci un esforç per consolidar la coordinació necessària entre els diferents departaments i serveis del Govern i també amb d'altres institucions".

 

Participació