Cauen els preus dels habitatges de segona mà al Vallès Oriental

Les Franqueses és el municipi on més s'han abaratit (-16 per cent) aquests immobles

per Redacció, 12 de gener de 2012 a les 05:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A Granollers el preu ha caigut un 9,7%, situant-se en els 2.492 euros per metre quadrat. Foto: Vo.com

El preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya va caure el 2011 un 9,4 per cent respecte el 2010, fins a situar-se en els 2.713 euros per metre quadrat, segons l'informe anual del portal immobiliari Fotocasa.es. L'estudi (que treballa amb els preus d'oferta, que no són necessàriament el preu final) inclou quatre municipis del Vallès Oriental: Granollers, Mollet, les Franqueses i Parets, on també s'observa aquesta disminució de preus. Concretament, durant l'últim any, a Granollers el preu ha caigut un 9,7 per cent, situant-se en els 2.492 euros per metre quadrat. A Mollet, la baixada és del 10,1 per cent, i ara el metre quadrat dels habitatges usats costa 2.361 euros. A Parets, la disminució és de l'11,2 per cent, però, tot i això, és el municipi més car de la comarca: 2.523 euros el metre quadrat.


Les Franqueses, la quarta caiguda més important del país
Pel que fa a les Franqueses, registra una de les caigudes més destacades de l'estudi: el metre quadrat dels habitatges de segona mà costa 2.418 euros, un 15,8 per cent menys que ara fa un any. De fet, les Franqueses és el quinzè municipi de l'estat espanyol on ha baixat més el preu, i el quart de Catalunya, només per darrere de Canet de Mar (Maresme), Sabadell (Vallès Occidental) i Figueres (Alt Empordà). A la província de Barcelona, el 2011 els preus dels pisos de segona mà van retrocedir un 9,6 per cent, fins als 2.909 euros per metre quadrat (és a dir, que la baixada de preus al Vallès Oriental està per sobre de la mitjana de la província). En total, la caiguda de preus d'aquest últim any és major que la registrada del 2009 al 2010. El descens dels últims quatre anys s'apropa al 30 per cent.


Amb un preu de 4.185 euros el metre quadrat, Sitges (Garraf) és la ciutat catalana més cara a l'hora de buscar un habitatge de segona mà, malgrat que també aquí els preus s'han reduït un 6,1 per cent en l'últim any. Sitges lidera el rànquing seguida per Barcelona capital, que ocupa el segon lloc a una oferta de 3.732 euros el metre quadrat; Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) està en tercer lloc amb un preu de 3.625 euros. En tots dos casos, els preus han caigut un 7 i un 8 per cent anual, respectivament.

Catalunya, la tercera comunitat més cara de l'Estat

Per contra, les ciutats que presenten els preus de lloguer més econòmics són Lleida ciutat, amb una oferta que després d'abaratir-se un 9 per cent l'últim any se situa en els 1.658 euros el metre quadrat. En segon lloc hi ha la ciutat de les Terres de l'Ebre, Sant Carles de la Ràpita, que amb 1.666 euros el metre quadrat ofereix uns preus un 11 per cent més barats que el 2010. Tot i això, Catalunya és la tercera comunitat autònoma més cara del conjunt de l'Estat, per darrera només del País Basc i la Comunitat de Madrid. El preu de l'habitatge de segona mà de Catalunya, aquests 2.713 euros per metre quadrat, és molt més elevat que la mitjana espanyola: 2.112 euros.

Informe de Fotocasa.es de l'any 2011

 

Participació