L'estació de la Llagosta estrena un edifici de viatgers de 400 m2

Adif millora les andanes, les marquesines i l'enllumenat i eixampla el pas inferior

per Redacció, 2 de gener de 2012 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La remodelada estació de tren de la Llagosta. Foto: Adif

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) de l'Estat ha enllestit les obres de construcció d'un nou edifici de viatgers a l’estació de la Llagosta. A més de la planta de 400 metres quadrats, també s’ha modernitzat i millorat l’accessibilitat, el pas inferior i les andanes d’aquesta concorreguda estació de la línia Barcelona-Portbou. L’actuació ha costat 3.132.260 euros. L’anterior edifici de viatgers s’ha substituït per un de nou, més ampli i amb millor accessibilitat. A la planta baixa hi ha els serveis per als usuaris (com ara la cafeteria i l'atenció al client), així com les sales de control i els accessos al pas inferior i a les andanes. Tant la façana com els terres de l’edifici estan realitzats amb materials resistents i aïllants.


D'altra banda, les andanes s’han eixamplat fins arribar als 200 metres de longitud, per facilitar així l’accés als trens. Adif també ha col·locat noves marquesines i un nou sistema d’il·luminació. També s’ha eixamplat el pas inferior (que ara té 2,7 metres d’ample); l’accés es realitza des de el vestíbul de viatgers mitjançant escales i un ascensor adaptat, facilitant així el trànsit de persones amb discapacitat.

 

Participació