El CNG estrena piscina de 50 metres exterior i climatitzada

Amb la nova planta de trigeneració el Club reduirà les emissions de CO2 a l'atmosfera

per Redacció, 30 de desembre de 2011 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde Josep Mayoral i alguns regidors de Granollers durant la inauguració. Foto: CNG

Socis i usuaris del Club Natació Granollers (CNG) van poder fer aquest dijous el primer bany de l'hivern a la flamant piscina de 50 metres exterior i climatitzada, després que aquesta quedés oficialment inaugurada. Una trentena de persones van fer un salt simultani per estrenar l'equipament, tot i que a mida que anaven passant els minuts, altres socis i usuaris es van anar animant i van fer els primers llargs a la piscina. És el cas del soci Joan Pons que va voler estrenar la piscina nedant 3.400 metres. A banda, es va servir brou entre banyistes i assistents.


A l'acte inaugural d'aquesta instal·lació hi van assistir l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el regidor d'esports, Pere Garcia, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, i el president del Club, Josep Maria Mas, entre d’altres. La piscina restarà oberta al públic a partir del 2 de gener en el següent horari: de dilluns a divendres, de 12h a 16h i de 17:30h a 21:30h; i dissabtes, de 12h a 15h. "Aquest horari és provisional i s’anirà adaptant en funció de l’època de l'any", aclareixen des del CNG.

La climatització de la piscina exterior ha estat possible gràcies a la trigeneració, unes obres que van finalitzar aquest estiu. Abans de poder obrir al públic la piscina, però, s'han hagut de fer les pertinents proves pilot, a més a més d'adequar l'espai amb la instal·lació de la il·luminació exterior (per poder allargar les hores d'ús de la piscina durant l'època de l’any en què es fa fosc més d'hora) i la manta tèrmica (que permetrà mantenir l’escalfor de la piscina quan no s'està utilitzant).

Es redueixen les emissions de CO2
Amb la planta de trigeneració, a més a més, el CNG aconsegueix abraçar l’eficiència energètica, essent més responsables ecològicament. I és que la trigeneració es tracta d'un sistema energètic que té per objectiu economitzar energia a través d’un procés que obté simultàniament energia elèctrica i energia tèrmica útil. D'aquesta manera, la trigeneració ha permès transformar les instal·lacions per dins i convertir l’entitat en més sostenibles ecològicament. El Club ha aconseguit reduir considerablement les emissions de CO2 a l'atmosfera (un 73 per cent de tones menys cada any), substituint definitivament la font d’energia en suprimir la caldera de gasoil que escalfava l’aigua de les piscines 1 i 2 per una caldera de gas.


Comptar amb aquest nou sistema d'alta eficiència energètica, que és la trigeneració, ha estat possible degut a l'acord signat amb l'empresa Instalgroup, pel qual el Club ha negociat un contracte per set anys on aquesta empresa s'ha fet responsable del cost total de la inversió de les instal·lacions (1.097.900 euros) a canvi de poder explotar la planta de trigeneració.

La nova piscina exterior i climatitzada del CNG, aquest dijous. Foto: CNG

 

Participació