1 de 10

Premien la tasca de Fe Fernández al capdavant de L'Espolsada

La Cambra del Llibre destaca la fórmula d'èxit aplicada a la llibreria de les Franqueses

per Redacció, 14 de desembre de 2011 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La llibretera Fe Fernández, de L'Espolsada, aquest dimarts amb el guardó. Foto: Margalida Amengual

La llibretera de les Franqueses Fe Fernández ha estat premiada amb el Memorial Ferran Lara com a emprenedora per la fórmula d'èxit de L'Espolsada. El guardó, que atorga la Cambra del Llibre, reconeix el mèrit d'haver tirat endavant el "somni" de crear una llibreria a les Franqueses amb una fórmula d'èxit i en un context difícil tant pel que fa a la situació de l'economia com perquè s'ubica en un municipi "complicat geogràficament i on fins fa no massa anys tot eren camps i construcció nova", com explica la mateixa Fernández. En pocs anys, aquesta jove llibretera ha sabut donar a conèixer el seu local i crear al seu voltant una comunitat de lectors i clients fidels engegant iniciatives com els clubs de lectura. Per tot plegat va rebre aquest dimarts a la nit a la Llotja del Mar de Barcelona el guardó en la 26a Nit de l'Edició que organitza el Gremi d'Editors de Catalunya, en un acte que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas.


La llibreria L'Espolsada, batejada a partir del tradicional ball local de Festa Major, i situada a la plaça del mateix nom de les Franqueses, és l'única que té aquest municipi del Vallès Oriental. El local va obrir el 2007 després que Fernández, llicenciada en Traducció i Interpretació, es quedés a l'atur i decidís fer realitat el seu somni de fer-se llibretera capitalitzant la prestació. Fernández ha sabut crear al seu voltant una comunitat de lectors i clients fidels, una "petita família", com ella subratlla, engegant iniciatives com els clubs de lectura on convida tant autors com editors. "Els clubs de lectura tenen molt d'èxit, tant el d'adults, que fa tres anys que organitzem, com l'infantil, i amb el temps s'han anat incorporant nous membres", comenta.

Aposta per la proximitat

També són molt concorregudes les presentacions de llibres que organitza a les quals intenta donar un valor afegit: "Prefereixo que siguin poques però molt cuidades i triant molt bé el llibre", explica. Tot i la davallada en les vendes de llibres dels últims anys i la dificultat que suposa viure en un país "amb poc hàbit de lectura", Fernández mira el futur amb optimisme i creu que el comerç que aposti per la proximitat tirarà endavant. Lamenta, no obstant, que la societat no valori suficientment el paper en la difusió i dinamització cultural del país que tenen els llibreters.

Dimarts, Fernández va dedicar el guardó a "tots els llibreters i llibreteres que cada dia en aixecar la persiana hi deixen l'ànima", va dir, perquè "és un ofici que enamora i apassiona, però que en aquests moments és dur".

 

Participació