Al Vallès Oriental, deute i indignació

Un mapa interactiu mostra que els municipis de la comarca estan bastant endeutats

per Redacció , 16 de novembre de 2011 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mapa interactiu elaborat per l'empresa AIS, enfocant la zona del Vallès Oriental. Foto: VO.com

Els ajuntaments dels municipis del Vallès Oriental no són els que concentren més endeutament a tot l'Estat espanyol, però s'hi apropen, segons s'aprecia al mapa interactiu elaborat per l'empresa AIS. Fent clic a la pestanya 'mapes', a la part superior dreta de la pàgina, es pot accedir a un menú en què es donen diverses opcions per mostrar dades demogràfiques sobre el mapa. A l'apartat 'dades econòmiques' es pot triar l'opció 'deute públic', que pinta de blau a vermell els municipis menys i més endeutats. I la comarca agafa un to bastant vermellós i, en conseqüència, preocupant.


Madrid, amb 6.450 milions d'euros, és la ciutat que acumula el deute més elevat, però el municipi barceloní d'Aguilar de Segarra (Bages) és el que té un deute més alt per habitant, de més de 9.000 euros. Al Vallès Oriental, entre els ajuntaments amb menys endeutament per habitant hi ha Santa Maria de Martorelles, Vallromanes, Cànoves i Samalús, Llinars, Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i l’Ametlla del Vallès. Gairebé la resta de la comarca té el mateix to vermellós, que significa un deute d’entre 400 i 1.500 milions d'euros, aproximadament.

Pel que fa als indignats, es concentren a les dues grans ciutats de la comarca: Mollet i Granollers. En el mapa interactiu també es pot veure en quins municipis s’han assentat les grans fortunes (Vallromanes és el líder d’aquest rànquing), i on hi ha més bosses de pobresa, per exemple.

 

Participació