1 de 10

Els Xics carreguen el 4 de 8 en la seva diada

Actuen a la Troca juntament amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona

per Redacció, 13 de novembre de 2011 a les 19:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Xics de Granollers han aconseguit carregar el carro gros de la colla en la seva vintena diada; un castell que no es feia des de finals de la temporada passada, i que aquest diumenge s'ha aconseguit tornar a carregar. El mal temps ha fet que l'actuació es fes sota cobert, al Centre de Cultura Popular i Tradicional la Troca de Roca Umbert, el local d'assaig dels Xics. Minyons de Terrassa, Castellers de Barcelona i Xics s'han aplegat a la Troca per fer l'actuació del vintè aniversari de la colla local. Minyons i Castellers de Barcelona no són dues colles qualsevol: a més de la seva llarg trajectòria, ara fa 20 anys aquestes dues formacions apadrinaven els Xics de Granollers.

L'actuació de la colla granollerina ha començat amb el carro gros dels Xics, un 4 de 8 que s’ha carregat sense problemes, però que a l'hora de descarregar-lo i quan l'acotxadora i l'anxaneta ja havien abandonat el castell s'ha anat descomponent i no s'ha pogut defensar. La diada dels Xics ha continuat amb un 3 de 8 dels Minyons de Terrassa que s'ha desfet al carregar-lo, després que la canalla es despengés. La primera ronda ha acabat amb el 3 de 8 de Castellers de Barcelona.


La torre de set es resisteix
La segona ronda ha continuat amb el 3 de 7 dels Xics, el 4 de 7 de Minyons i el 4 de 8 de Castellers de Barcelona. Les caigudes han obligat ha rebaixar altres castells de més dificultat. Per la seva banda, els Xics han aparcat la torre de 7; després de carregar-ne dues les últimes setmanes aquest diumenge es volia intentar descarregar per primera vegada aquesta temporada. A la tercera ronda, Xics i Minyons han descarregat el 5 de 7, i els Castellers de Barcelona la torre de 7.


A l'actuació de vigília, celebrada dissabte a la Porxada, els Xics van descarregar el 4 de 7, el 4 de 7 amb agulla (després d'un intent desmuntat), el 5 de 6, la torre de 6 neta i 2 pilars de 4. Matussers de Molins de Rei van fer un intent de 3 de 6, un pilar de 4 aixecat per sota, un pilar de 4 i un intent desmuntat de pilar de 4.

El 4 de 8 dels Xics carregat aquest diumenge a la Troca. Foto: Toni Torrillas

 

Participació