El Museu de Granollers exposa l'estàtua-menhir de ca l'Estrada

Se suma així al 30è aniversari del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

per Redacció, 18 d'octubre de 2011 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per celebrar el seu trentè aniversari, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha iniciat un projecte que selecciona trenta peces de les seves intervencions, d'entre les prop de 20.000 restauracions fetes en tres dècades. Entre elles, hi ha el menhir de ca l'Estrada i els objectes procedents de la Domus d'Olivet, dos conjunts de Canovelles que formen part del Fons Arqueològic del Museu, però que estan en dipòsit de la Generalitat de Catalunya.

A llarg d'un any, el Centre de Restauració exhibirà en diversos museus catalans les peces més singulars i destacades en què ha intervingut. Aquest divendres, a les vuit del vespre, el Museu de Granollers presentarà l'estàtua-menhir de Ca l'Estrada, d'època neolítica, la primera amb decoració antropomorfa descoberta a Catalunya, l'any 2004. Des d'aleshores, altres troballes han confirmat el Vallès Oriental com una zona destacada en aquest tipus d'estatutària. La peça podrà visitar-se a l'Espai Obert fins al 28 d'octubre de l'any 2012.


Els propers mesos, altres activitat serviran per difondre aquest monument neolític. Per al públic familiar, al febrer hi haurà un conte inclòs a El Barret de les Històries. I per al públic en general, al març, una taula rodona a l'entorn de les novetats en l'estatutària megalítica de Catalunya.

L'estàtua-menhir de ca l'Estrada. Foto: Aj. Granollers

 

Participació