L'èxit d'una xarxa de blocs en català creada a Cardedeu

Estol.cat arriba a les 78.000 visites mensuals després de guanyar els premis blocs Catalunya

per Redacció, 10 d'octubre de 2011 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Serra a la seva empresa, amb el guardó dels Premis Blocs Catalunya 2011. Foto: Lluís Vilaró

Ideada i creada pel jove dissenyador gràfic de Cardedeu Jordi Serra, Estol.cat arriba al seu segon any i mig de vida amb una mitjana de 78.000 visites mensuals. Es tracta d'unes xifres que situarien aquesta xarxa de blocs amateurs entre els 15 mitjans de comunicació en català més visitats, rere l'Ara o el Grup Nació Digital . Malgrat tot, Serra explica que l'objectiu passa per oferir continguts "en català i de qualitat" i que de moment no contempla la professionalització de l'enginy.


En aquest sentit, el creador de la xarxa explica que ara com ara l'objectiu d'Estol.cat no és superar en nombre de visites altres blocs professionals amb periodistes especialitzats. Segons indica el cardedeuenc, ell no en treu cap rèdit econòmic de tot plegat, a banda dels contactes que fa per la seva empresa de disseny gràfic. "Els redactors es fan un nom i cobren una quantitat simbòlica", afegeix Serra. Ara mateix hi ha 24 redactors amateurs fixes en els diferents blocs i gent que col·labora de forma puntual. "Són persones que escriuen en català sobre el seu hobby i que els hi agrada el món d'Internet", assenyala Serra, que ara té 29 anys.

Estol.cat és la primera xarxa de blocs temàtics escrits íntegrament en català. Va néixer amb només sis blocs i ara ja en té setze. Hi ha blocs de temàtiques tan diverses com la gastronomia, el cinema, el futbol o l'ecologia. El mateix Serra s'encarrega de fer crides a través del món 2.0 per obrir pàgines de noves temàtiques. De vegades són els mateixos internautes qui s'interessen en formar part de la xarxa.

Bitscatalans.com i Deviatges.cat tripliquen visites
Estol.cat, a més, està d'enhorabona. Cinc dels seus blocs van ser finalistes als Premis Blocs Catalunya 2011 que es van entregar fa una setmana, i dos van ser guanyadors. Bitscatalans.com va endur-se la categoria de bloc professional sobre tecnologia; Deviatges.cat va guanyar en la categoria de millor bloc professional en viatges i turisme.


Arran d'això, Bitscatalans.com ha passat de 300 visites diàries a gairebé 1.200. Deviatges.cat ha passat de 70 visites diàries a unes 200. Es dóna el cas que el mateix Serra s'encarrega, juntament amb l'igualadí Gerard Aguilera, d’escriure els textos de Bitscatalans.com: "Escrivim sobre nous sistemes operatius o sobre les novetats de Google, Facebook o Twitter, i el valor afegit és que ho fem en català". Deviatges.cat està escrit per Edurne Vega.

 

Participació