Granollers atorga la Medalla de la Ciutat a Donat Puig, Joan Bretcha i Miquel Roca

Les distincions s'entregaran el 22 de desembre al Teatre Auditori

per Redacció , 6 d'octubre de 2011 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El forner, farmacèutic i músic Joan Bretcha. Foto: Aj. Granollers

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Granollers ha acordat iniciar l'expedient per atorgar la Medalla de la Ciutat 2011 a Donat Puig, Miquel Roca i Joan Bretcha, aquest últim a títol pòstum. L'acte de lliurament d'aquestes distincions i de reconeixement a la trajectòria dels tres homenatjats tindrà lloc el 22 de desembre al Teatre Auditori de la capital del Vallès Oriental. La Medalla de la Ciutat reconeix una actuació que hagi tingut un extraordinari relleu d'enaltiment de la ciutat, o de servei i dedicació al progrés i benestar de la població.


El mestre de la República
L'Ajuntament granollerí distingeix Donat Puig (Queralbs, 1914) per la seva trajectòria com a mestre iniciada a l'Escola Nacional i que va continuar a l'Escola de la Generalitat abans d'anar al front. Després de la guerra va impulsar la creació de l'Escola privada Educator de Granollers, on va posar en pràctica mètodes d'ensenyament propis de la República. Puig també ha estat vinculat a moltes entitats granollerines, un cop tornat a Granollers després de tot un periple durant la Guerra Civil, que li va comportar el confinament en camps de concentració. Va ser ell qui va propiciar fa més de cinquanta anys la fusió del Club de Ritme amb el Casino de Granollers.


Una vida lligada a l'handbol
Miquel Roca (Granollers, 1936) rebrà la Medalla per la seva llarga trajectòria en el món de l'handbol. Com a jugador es va iniciar en el BM Granollers , club amb el qual va guanyar com a entrenador 7 de les 11 lligues de la Divisió d'Honor que té el club en el seu palmarès en la dècada dels 70, a més de 3 copes. També va entrenar el Calpisa d'Alacant i el FC Barcelona. Com a directiu ha estat gerent de la Federació Catalana d'Handbol i membre de la Junta Directiva de la Real Federació Española. Actualment és vicepresident primer de la Federació Internacional d'Handbol.


Forner, farmacèutic i músic
Es distingeix Joan Bretcha (Granollers, 1966-2010), com a activista social i cultural. "La seva personalitat i carisma el van convertir en una figura important a l’hora de tirar endavant projectes tant en l’àmbit laboral com associatiu, des dels diferents grups i entitats de què va formar part, guiat per l’esperit constructiu, la voluntat de compromís i defugint els protagonismes", destaca l’Ajuntament de Granollers. Bretcha va compaginar la seva dedicació professional com a forner i farmacèutic amb la seva gran afició a la música. Va ser coorganitzador del Cicle i el Festival de Jazz de Granollers , situant la ciutat al mapa jazzístic català. Com a guitarrista, l’any 1986 va ser membre fundador del grup d’animació infantil El Tramvia Blanc . També va estar als inicis de la Big Band de Granollers, l’any 1997. En l’àmbit social, l'any 2010 forma part del nucli impulsor de l'entitat Amics d'El Xiprer.

Donat Puig ha estat vinculat a moltes entitats granollerines. Foto: Aj. Granollers

 

Participació