Torna el català és cosa de tots

Unes 40 entitats cíviques i educatives s'uneix per crear Somescola.cat i defensar la immersió

per NacióGranollers , 9 de març de 2011 a les 10:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Somescola.cat agrupa més de quaranta entitats disposades a defensar el model d'escola català. Foto: Elisenda Rosanas

Encapçalada per Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, la FAPAC i la FAPAES i el centre UNESCO de Catalunya, una trentena d'entitats més s'han unit per tirar endavant la coordinadora Somescola.cat, que neix amb l'objectiu de defensar el model d'escola catalana i continuar millorant el model lingüístic del sistema educatiu català. Una posada al dia de la mítica campanya "El català cosa de tots".


Somescola.cat ja té lloc web des d'on donarà a conèixer la seva tasca i el manifest fundacional i intentarà aconseguir el màxim d'adhesions possibles, ja siguin del món educatiu i cultural, o de títol individual. Somescola.cat ha sorgit arran de les sentències del Tribunal Suprem que qüestionaven l'ús del català com a llengua vehicular a les escoles i s'ha presentat aquest matí en un institut ubicat al Parc de la Ciutadella.

El manifest de la plataforma sentencia que "la immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular han donat força i solidesa a aquest model, el qual ha estat objecte de reconeixement per part de diverses institucions internacionals".


En aquest sentit, assenyala que "aquest model lingüístic ha contribuït de manera decisiva a pal·liar el greu desequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte al castellà". Per aquest motiu, Som escola rebutja "les sentències del Tribunal Suprem espanyol contra l'escola catalana i les demandes que les han inspirades. Per això, fan "una crida a continuar reforçant el model d'escola catalana i a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la nostra cultura i la nostra cohesió social".

 

Participació