Actuacions clau per a promoure el turisme sostenible al Montseny

Perquè estigui avalat per l'organització internacional EUROPARC

per NacióGranollers, 5 de gener de 2011 a les 10:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Volen implantar un model turisme sostenible al Parc natural del Montseny.

El Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny es va reunir la setmana passada al Patronat de Sant Antoni de Vilamajor per aprovar l'estratègia a seguir per a implantar un model de turisme que compatibilitzi l'acollida de visitants amb la millora del territori al Parc Natural.


El Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible és un òrgan creat a inicis d'aquest any 2010 amb l'objectiu de consensuar i concretar actuacions que permetin la implantació d'un model de turisme sostenible al Montseny que, a més, estigui avalat per la organització internacional EUROPARC.

La necessitat de conservació del territori i la voluntat de dur a terme projectes de desenvolupament local basats en el turisme va dur el Parc Natural del Montseny a impulsar la implantació de la CETS al propi parc natural i als 10 municipis veïns d'aquest espai protegit, ascendint així a un projecte que aglutina 28 municipis de les comarques d'Osona, la Selva i el Vallès Oriental.


Aquest any de treball en comú ha permès elaborar una diagnosi del territori -en termes de turisme, conservació i repercussions d'aquestes activitats en la població i economia local- a partir de la qual s'ha definit una estratègia de turisme sostenible, document que varen aprovar les més de 40 persones participants en aquesta tercera sessió del Fòrum Permanent.

Els assistents, que representaven el Parc Natural del Montseny, el sector turístic privat, entitats d'educació ambiental, consorcis i administracions de promoció turística, propietaris forestals i centres i museus d'interpretació, van treballar també en el Programa d'Actuacions que desenvolupa l'estratègia aprovada i que consta de 52 actuacions que fan palpable la implantació d'un model de turisme sostenible al Montseny.


L'estratègia s'estructura en els següents sis blocs temàtics: Cooperació i Estratègia; Patrimoni; Tipologia i nombre de visitants i Qualitat de la Visita; Informació i productes turístics; Turisme i repercussió en la població i economia local; i Control de fluxos de visitants. La seva aprovació per unanimitat i el nombre d'assistents en totes les sessions que s'han celebrat fan palesa la necessitat i la consolidació del procés.
 

 

Participació