Parelles Artístiques, un projecte de sensibilització sobre la salut mental, arriba a Granollers

Inauguració, el dimarts dia 18 - En aquesta iniciativa nascuda a Osona, s’hi sumen obres realitzades a la ciiutat

per Redacció, 16 de maig de 2010 a les 18:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge d’una de les obres exposades, "A diari", de la parella formada per Paco Navarro i Oriol Capella.

La quarta edició de l’exposició itinerant “Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental”, impulsada per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) amb la col•laboració de la Fundació Caixa Manlleu, s’instal•larà a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. La mostra s’inaugura aquest dimarts, dia18, a les 19 h, i podrà ser visitada fins al 6 de juny.

L'exposició de Granollers és molt especial perquè per primera vegada incorpora treballs efectuats per artistes i usuaris dels serveis de salut mental de fora d'Osona, comarca en la qual va néixer aquesta experiència. Així, hi seran presents quatre obres creades per parelles formades per artistes del Vallès Oriental i persones usuàries del Centre de Dia de Granollers. La iniciativa, doncs, comença a estendre's per d'altres comarques. Les parelles de Granollers són: Paco Navarro i Oriol Capella, David Casalderey i Israel Guerrero Jiménez; Lluís Machuca i Michelle le Pape; Carles Carazo i Sara Muñoz.

L’acte d’inauguració de l’exposició comptarà amb els parlaments de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, del president de la FCMPPO, Miquel Arisa i del Cap de l’Obra Social de Caixa Manlleu, Miquel Rovira. També exposaran la seva experiència dues parelles artístiques de Granollers.

L’objectiu del projecte és, per una banda, facilitar l’expressió de les persones que hi participen. Per aquest motiu, la importància recau en el procés creatiu, el diàleg i l’intercanvi d’experiències, emocions i impressions que viu cada parella artística. D’altra banda, es pretén sensibilitzar la societat sobre la salut mental, evitar l’estigmatització de les malalties mentals i afavorir la inserció de les persones que les pateixen en una societat més integradora. 

Després de Granollers, l’exposició s’instal•larà a Sabadell. Posteriorment, el mes de juliol, es celebrarà a Vic la subhasta de les obres i els diners que es recaptin, s’utilitzaran per donar continuïtat a la iniciativa.

En aquesta quarta edició de “Parelles Artístiques”, la FCMPPO aposta per potenciar la vessant de sensibilització del projecte organitzant visites guiades a les exposicions, prèvia sol•licitud de les persones,  grups i/o entitats que hi estiguin interessats. Durant les visites guiades, terapeutes ocupacionals de la FCMPPO expliquen detalladament el projecte amb el suport d’un audiovisual i fan un recorregut per les obres.


- Parelles Artístiques (informacions publicades a Osona.com)

www.parellesartistiques.cat

 

Participació