Les Parelles Artístiques amplien el seu radi d'acció

L’exposició s’inaugura a Vic. Llavors, es traslladarà a Barcelona, Granollers i Sabadell.

per NacióGranollers, 1 de gener de 2010 a les 07:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de gener de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

“Em fa feliç quan em mires així”, de Mia Guiteras, Plàcido i Jose Medialdea. 


Aquest mes de desembre s’inicia la quarta edició de “Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental”, un projecte de sensibilització sobre la salut mental impulsat per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) amb el suport de la Fundació Caixa Manlleu. Les obres es presentaran en un acte que tindrà lloc el 18 de desembre, a les 19 h, a la Sala d’Art de Caixa Manlleu de Vic i es podran visitar fins al 24 de gener.

El projecte uneix artistes professionals i artistes amateurs -usuaris dels serveis de salut mental de la FCMPPO- que s’ajunten per parelles per crear una obra a “quatre mans”.

En aquesta nova edició, la FCMPPO trasllada l’experiència a noves ciutats catalanes. Després de la sala d’art de Caixa Manlleu de Vic, la mostra s’instal•larà a la seu de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona. Posteriorment, l’exposició es traslladarà a Granollers i, finalment, a Sabadell. L’estiu de 2010 es celebrarà la subhasta de les obres i, com en cada edició, els beneficis que es recullin s’utilitzaran per donar continuïtat a la iniciativa.

Entre les novetats, també destaca que la Fundació CMPPO convida als recursos de salut mental de les ciutats on s’instal•larà l’exposició a participar en la iniciativa. Les parelles d’artistes d’aquests municipis que s’involucrin en el projecte hi aportaran quatre obres que formaran part de l’exposició en el seu territori i que també es subhastaran a l’acte de clausura que es realitzarà a Vic. Paral•lelament, terapeutes de la FCMPPO faran xerrades i visites guiades a la mostra adreçades a diferents col•lectius (instituts, serveis de salut mental, universitats, col•lectius artístics, associacions....) amb la finalitat de sensibilitzar-los sobre la salut mental.


La mostra està formada per 25 obres elaborades amb diferents materials i tècniques: pintura a l’oli, pintura acrílica, costura, disseny gràfic, vímet..., que s’acompanyen d’un reportatge fotogràfic que mostra el procés creatiu de les obres.

Les parelles d’artistes que hi participen són: Lurdes  i Montsita Rierola; Jordi i Gràcia Ferrer; José Luis i Joan Vall; Paco i Joan Sepúlveda; Mònica i Luca Prats; Sara i Ton Granero; Manel i Carles Vergés; Noemí i Gemma Montilla; Roser i Núria Vall; Moustaphà i Bernadette Fontserè; Toni i Gerard Bosch; Plàcid, Jose Medialdea i Mia Guiteras; Antonio i Lola Hosta; Roser i Pep Hinojosa; M.Àngels i Jordi Vall; Jordi i Isa Basset; Judith, Jordi Arévalo i Antònia Molero; Roser i Joan Farré; Joan i Ester Polo; Elena i Gori Sastre; Miguel Ángel i Salvador Martell; Ventura i Núria Nofrarias; Neus i Elsa Almao; Quim  i Pere Teixidor; Esteve i Quim Espona. 

Segons la comissaria de l’exposició, Isa Basset,  “en aquesta nova edició, hi han parelles que repeteixen perquè els encanta l’experiència i molts artistes nous que han contactat ells mateixos amb nosaltres per participar-hi. Per tant, tenim més obres que en les edicions anteriors”. Basset assegura que “tots els participants se sorprenen de l’experiència, ja que és molt gratificant”. Des de l’inici del projecte, els artistes participen de forma altruista, essent reconeguda la seva feina i obra mitjançant l’edició anual dels catàlegs que es reparteixen en cada exposició.

 

Participació