1 de 10

El govern ultima un recurs d’inconstitucionalitat contra el Fons d'Inversió Local

El portaveu parlamentari d'ERC al Congrés, Joan Ridao, anuncia el recurs perquè “ignora” les competències dels governs autonòmics.

per NacióGranollers, 23 de novembre de 2009 a les 19:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El portaveu parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha assegurat aquest dijous al ple de la cambra baixa que el Govern 'ultima' un recurs d'inconstitucionalitat contra el Fons d'Inversió Local del govern espanyol.Ridao ha afirmat que el nou fons de 5.000 milions que es posarà en marxa al 2010 “té els mateixos tics que el primer” i “ignora” les competències dels governs autonòmics en cooperació local.

Segons el criteri del diputat republicà a Madrid, “els títols competencials que invoca l'Estat al Decret Llei no són suficients per apartar a les comunitats autònomes de qualsevol intervenció i per justificar una intervenció exclusiva de l'Estat”.

Ridao ha fet aquestes manifestacions en el debat de convalidació del nou fons que ha tingut lloc a la cambra baixa. El pla que es posarà en marxa al 2010 és molt semblant al de 8.000 milions que s'ha desplegat al 2009 però estableix que els ajuntaments hauran de destinar el 20% dels diners a projectes educatius i socials.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ja havia alertat de la possible invasió de competències d’aquest nou fons recordant que Catalunya “té les competències exclusives en matèria de cooperació local”.


En nou fons, dotat amb 5.000 milions d'euros estarà gestionat pel Ministeri de Política Territorial. El govern de Zapatero preveu que serveixi per crear 200.000 llocs de treball a tot l'Estat que pretén que siguin duradors. Fons que hauria de ser dirigit a la creació de parcs empresarials, científics i tecnològics, infraestructures d'innovació i desenvolupament tecnològic; a més del desplegament i accés a les xarxes de telecomunicacions de nova generació.


 

 

Participació