Ple extraordinari a Vallromanes

per NacióGranollers, 5 de setembre de 2007 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de setembre de 2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des que l'any 2001 va començar a funcionar l'escola bressol municipal, l'Ajuntament ha fer pública la seva voluntat que el cost de l'escola bressol es reparteixi a parts iguals (el 33%) entre la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i les famílies. En canvi, el curs 2006 ha acabat amb una aportació del 24% de l'Ajuntament, contra el 33,5% que han aportat les famílies i el 42,5% de la Generalitat de Catalunya. Amb l'increment que es va aprovar ahir, l'Ajuntament rebaixarà una mica més encara la seva aportació anual, i les famílies l'augmentaran, fet que contravé aquella voluntat de les administracions de garantir l'equilibri econòmic de les tres parts en un servei que és una necessitat social i familiar que permet les famílies compaginar la vida laboral i la cura dels més petits.
 
Els arguments que aporta l'Ajuntament per desestimar el recurs presentat per MxV-E es basen tan sols en la legalitat d'augmentar una taxa si el cost del servei és superior als ingressos que generen. El grup municipal considera que si bé aquest argument seria plenament vàlid per parlar de serveis en què l'Ajuntament fa de mer intermediari per contractar i gestionar (recollida d'escombraries, per exemple), no es pot utilitzar per un servei social i bàsic com és el de l'escola bressol, que demana d'un compromís ferm de l'administració local.
 
L'Ajuntament ha justificat d'intempestiva l'hora del Ple, per primer cop a les 8 del matí, per la pressa per a poder publicar les taxes en un diari oficial abans de l'inici del curs i poder-les aplicar immediatament.
 

 

Arxivat a:
Societat
Participació