Novetats Motos

VÍDEO Honda presenta una moto que s'aguanta dreta sola i a més, et segueix

Honda a presentat al CES de Las Vegas el prototip del Riding Assist

| 08/01/2017 a les 11:49h
Arxivat a: Novetats Motor, Honda, CES Las Vegas, Novetats Motos, Riding Assist


Durant aquests dies s'està celebrant a Las Vegas el Consumer Electronic Show 2017, un dels més importants a escala internacional pel que fa a tecnologia. Honda hi ha presentat al pùblic un prototip de moto amb una increïble habilitat: és capaç d'estabilitzar-sola.  

Aquest sistema anomenat Honda Riding Assist, es capaç de mantenir l'equilibri de la moto en marxa i també en parat, fins i tot, amb el pilot fent cabrioles sobre ella.

Aquest sistema ha estat presntat sobre una Honda NC750, el prototip mostrat inclou una pipa de direcció amb angle de llançament variable. Quan el Riding Assist es connecta la direcció passa d'un angle convencional a un molt més obert, augmentant la distància entre eixos i facilitant l'estabilització que es realitza mitjançant el gir de la mateixa direcció, sense recórrer a giroscopis. Fa de manera autònoma i gairebé imperceptible el mateix que nosaltres quan intentem guardar l'equilibri en parat o a molt baixa velocitat: remar.

Precisament a baixa velocitat, fins a uns 5 km / h, és quan es més precari l'equilibri sobre la moto i aconseguir que aquesta es mantingui dreta sense caure. A partir d'aquest punt l'efecte giroscòpic generat per el gir de les rodes és el que ens aporta l'estabilitat suficient per a mantenir-se dret.

A més, com pots veure en el vídeo també han desenvolupat una segona aplicació per a aquest sistema, fer que la moto et segueixi a baixa velocitat. Una funció que pot resultar molt útil mentre busques una plaça lliure on aparcar la moto.

Amb l'aplicació d'aquesta tecnologia s'aconsegueix de manera directa un increment en la seguretat a baixa velocitat per als usuaris de la moto que l'incorpori. Un peu mal posat o qualsevol petit desequilibri provocat per un obstacle s'evitaria amb el sistema d'estabilització automàtica d'Honda.

De moment el sistema no està plantejat per implantar-se a cap model de la marca, però és una impressionant demostració tecnològica d'Honda. 

COMENTARIS

Només fa un miló d'anys que està inventat
Minont, 09/01/2017 a les 09:25
+4
-0
Està molt bé.
De totes formes la tecnologia base que permet que es mantingui dreta en equilibri inestable, existeix des de fa milions d'anys. I concretament, amb els homínids des de fa 1 milió d'anys. I si no, com creieu que ens aguantem drets?: de forma inconscient, el nostre cervell està constantment avaluant la nostra posició i orientació i fa actuar els muscles adequats per no caure.

Però, de forma artificial, fa moltes dècades que això ja s'ha assolit. Amb els primers microprocessadors. Com tantes altres coses va començar amb l'era espacial. No us heu preguntat mai perquè els coets, quan s'enlairen no es tomben? Un podria dir que el vent i les aletes fa que es mantingui en aquesta posició. Però això no explicaria que a l'inici, quan encara va massa lent perquè l'aire hi aporti estabilitat, o quan ja està en espai exterior, quan ja no hi ha aire, la llançadora es mantingui en la direcció prevista.
Hi ha un sistema cilindres pneumàtics que mouen constantment les toveres dels propulsors en la direcció calculada des del cervell (els processadors), a partir de les dades dels giroscopis.
Els avions militars també funcionen així. Son inestables com una moto parada. Mouen les aletes constantment per mantenir la direcció. Si el sistema falla no planeja, es gira ràpidament fins a quedar amb tota la superfície de les ales contra el vent i provoca una frenada tan brusca que el pilot ja no ho pot explicar, i es trenquen les ales.
Darrerament, el segway usa el mateix sistema per mantenir-se dret. I més darrerament tots aquelles menes de segways que es regala a la canalla.

Aquesta moto crec que es pot mantenir dreta gràcies a que quan gires el manillar la roda es desplaça lleugerament. També podria fer-ho amb sistemes inercials en algun punt de la moto. Un inclinòmetre és el què hauria de controlar la verticalitat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Renault Clio RS Line
Renault Clio RS Line | Ferran Rosàs
Ferran Rosàs
L'utilitari francès, renovat per dins i per fora, ofereix una raresa dins el segment: un motor de gasolina 1.3 de quatre cilindres i 130 CV
El disseny del nou A3 SportBack inclou moltes innovacions de segments superiors
El disseny del nou A3 SportBack inclou moltes innovacions de segments superiors | Audi
Els d'Ingolstad presenten la quarta generació del seu compacte, més esportiu, digitalitzat i completament connectat
El nou Léon ofereix onze variants mecàniques diferents, amb potències que van dels 90 als 204 CV
El nou Léon ofereix onze variants mecàniques diferents, amb potències que van dels 90 als 204 CV | SEAT
Gasolina (TSI), Diesel (TDI), Gas Natural Comprimit (TGI), micro híbrid o 'Mild Hybrid' (ETSE), i híbrid endollable PHEV (eHybrid)
Renault Clio RS Line
Renault Clio RS Line | Ferran Rosàs
Ferran Rosàs
L'utilitari francès, renovat per dins i per fora, ofereix una raresa dins el segment: un motor de gasolina 1.3 de quatre cilindres i 130 CV
A l'Audi RS3 l'envolta una aurèola propia dels mites
A l'Audi RS3 l'envolta una aurèola propia dels mites | Marc Calvo
Ferran Boada
El compacte més bèstia i potent del mercat
Nissan Juke 2020 un salt endavant
Nissan Juke 2020 un salt endavant | F.Boada
Ferran Boada
Més modern, elegant, refinat, tecnològic i eficient. El Juke 2020 representa un gran avenç respecte a la generació anterior
El nou BMW Sèrie 1 canvia de presonalitat
El nou BMW Sèrie 1 canvia de presonalitat | F.Boada
Ferran Boada
El primer Sèrie 1 amb tracció davantera | Millora considerablement l'habitabilitat i dóna un important pas endavant pel que fa a la tecnologia