Consells Seguretat

5 Consells per moure'ns en cotxe en temps de Covid 19

Si teniu pensat viatjar amb cotxe o moto aquí us deixem una sèrie de consells que poden ser de molta ajuda per saber gestionar una mica millor una situació nova per a tothom

| 10/07/2020 a les 11:43h
Arxivat a: Consells de conducció, Consells de Seguretat, Consells seguretat, covid, covid19, coronavirus
La higiene del cotxe és fonamental. Tant en desplaçaments diaris com en viatges llargs
La higiene del cotxe és fonamental. Tant en desplaçaments diaris com en viatges llargs | F.Boada

El futur de tots a curt i mitjà termini estarà marcat per la presència de la Covid 19 en gairebé tots els aspectes de la nostra vida. Des de fa uns mesos que ens hem d'acostumar a seguir una sèrie de nous hàbits que van més enllà del "jo crec" o "jo vull".

Si del que es tracta és de la seguretat i el respecte cap a tots, l'ús d'aquests mètodes ha de ser quasi inqüestionable, doncs més enllà del que ens pugui passar a nosaltres, està en risc la salut dels que ens envolten. Sempre hem d'intentar tenir esperit crític, però ha de ser aquest el que ens faci ser crítics amb els qui, sota la bandera de la falsa llibertat, posin als altres en risc per no respectar distàncies de seguretat, no tenir una higiene mínima de mans o no portar mascareta.

Ara és el moment de demostrar coherència, respecte i distància entre tots, per això, si teniu pensat viatjar amb cotxe o moto aquí us deixem una sèrie de consells que poden ser de molta ajuda per saber gestionar una mica millor una situació nova per a tothom.

Si ens hem de moure en cotxe, o viatjar, hem de tenir clar que estarem en un espai relativament petit envoltats de gent (si no viatgem sols, òbviament). En cas de viatjar amb gent que viu a la mateixa casa, com ara una família amb fills, no hi ha d'haver massa diferència amb com ho haguéssim pogut fer ara fa un any. La cosa canvia quan abandonem el vehicle i interactuem amb altra gent. El més important: la mascareta.

Com hem dit, si anem amb persones amb les quals convivim a la mateixa casa, no té sentit posar-se la mascareta, però en canvi sí que hem de tenir en compte que si portem a gent amb qui no hi tenim una relació tan propera hem d'extremar les precaucions.

Per netejar l'interior del vehicle és necessari guants de làtex d'un sol ús, tovalloletes d'un sol ús i mascareta. A més, també necessitarem aigua i sabé, productes que tinguin un 70% d'alcohol mínim i spray desinfectant específic per l'aire condicionat; és important no utilitzar productes amb lleixiu o aigua oxigenada a l'interior del vehicle perquè podrien danyar els materials. Tampoc s'ha d'utilitzar productes amb amoníac a les pantalles tàctils.
 

Punts de neteja principals a l'interior del cotxe Una vegada netejat el vehicle és important rentar-se bé de les mans i canviar-se de roba. Foto: Skoda
 

A l'hora netejar el cotxe, és important tenir clar quines zones són les que tenen major risc; principalment els llocs que acostumem a tocar: volant, manetes de les portes, ràdio o consola central amb tots els seus botons, ajustaments de posició del seient, palanca de canvis i fre de mà, reposabraços, clau de contacte, cinturó de seguretat, marcs de les portes, etc. No està de més netejar el quadre d'instruments, ja que ho tenim davant de cara i si tossim o estornudem és molt probable que també s'hagi contaminat.

Consells pels viatgers : 

 

  • Ens hem d'acostumar a netejar més el cotxe, especialment els teixits, els plàstics i metalls; llocs on el virus pots resistir durant dies.

  • Evitar el pagament en metàl·lic, ja que el paper-moneda pot ser un portador del virus i són accions a les quals podem no parar-hi compte en ser una cosa quotidiana que moltes vegades fem sense pensar. Millor pagar digitalment, amb el mòbil per exemple, o amb targeta (i netejar-la amb gel hidroalcohòlic si la toca una altra persona).

  • És important, com ja hem sentit infinitat de vegades (i encara hi ha gent que no en fa cas) mantenir les distàncies amb qui ens trobem pel camí, ja sigui al posar combustible, a comprar, o on sigui. Més encara si estem de viatge i no estem en un lloc fixe, sinó que ens anem movem amb el potencial perill d'anar escampant el virus per allà on passem.

  • Acostumar-nos a no tocar superfícies, a tenir les mans a les butxaques i no tocar aixetes, poms de portes o llocs que hagin tocat altres persones; també dins del cotxe i no només en espais públics. No cal dir que si pugem a un taxi, vtc o cotxe compartit l'ideal és utilitzar gel de mans i no tocar res dins del possible. Tampoc beure ni menjar dins vehicle.

  • Una vegada conclòs el viatge o aparcat el cotxe, és important netejar-lo i desinfectar-lo, especialment si hi ha viatjat gent que no comparteix domicili amb nosaltres.


No cal dir, que sota la més lleu sospita de tenir el coronavirus un s'ha de confinar a casa sense discussió. 
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La Macbor Montana XR5 destaca sobre la competència fora de l'asfalt
La Macbor Montana XR5 destaca sobre la competència fora de l'asfalt | JCO
Josep Chaume
Ens posem als comandaments d'una de les motos més esperades de la temporada pel posseïdors del carnet A2
CUPRA segueix construint el seu llegat esportiu en unir-se a l'Extreme E Sèries
CUPRA segueix construint el seu llegat esportiu en unir-se a l'Extreme E Sèries | Cupra
CUPRA augmenta la seva experiència en l'esport del motor electrificat per traslladar el Know-How a la seva gamma de vehicles de carrer.
El nou model impresiona amb el seu excellent rendiment gracias a l'innovador Gestor Dinàmic de Marxa
El nou model impresiona amb el seu excellent rendiment gracias a l'innovador Gestor Dinàmic de Marxa | Volkswagen
Amb una potència de 300 Cv, el nou Golf GTI Clubsport és el model més potent de l'última generació del GTI
​El nou Audi A1 Citycarver porta l'aparença CrossOver al segment B prèmium
​El nou Audi A1 Citycarver porta l'aparença CrossOver al segment B prèmium | F.Boada
Vestit a la moda, aquest exclusiu CityCarver destaca entre el trànsit de la ciutat pels seus aires prèmium
Suzuki Ignis 2020 GLX Mild Hybrid
Suzuki Ignis 2020 GLX Mild Hybrid | Ferran Rosàs
Ferran Rosàs | 1 comentari
Actualitzat i hibridat, el Suzuki Ignis 2020 es presenta com a alternativa als utilitaris del segment A, però amb aptituds per fer front als SUV petits.
BMW 318d tot un clàssic de les nostres carreteres i un valor segur
BMW 318d tot un clàssic de les nostres carreteres i un valor segur | F.Boada
Ferran Boada
No fa pas tants anys, una berlina dièsel de 150 CV, com aquest BMW 318d, era un dels cotxes més desitjats del mercat