Consells Seguretat

5 Consells per moure'ns en cotxe en temps de Covid 19

Si teniu pensat viatjar amb cotxe o moto aquí us deixem una sèrie de consells que poden ser de molta ajuda per saber gestionar una mica millor una situació nova per a tothom

| 10/07/2020 a les 11:43h
Arxivat a: Consells de conducció, Consells de Seguretat, Consells seguretat, covid, covid19, coronavirus
La higiene del cotxe és fonamental. Tant en desplaçaments diaris com en viatges llargs
La higiene del cotxe és fonamental. Tant en desplaçaments diaris com en viatges llargs | F.Boada

El futur de tots a curt i mitjà termini estarà marcat per la presència de la Covid 19 en gairebé tots els aspectes de la nostra vida. Des de fa uns mesos que ens hem d'acostumar a seguir una sèrie de nous hàbits que van més enllà del "jo crec" o "jo vull".

Si del que es tracta és de la seguretat i el respecte cap a tots, l'ús d'aquests mètodes ha de ser quasi inqüestionable, doncs més enllà del que ens pugui passar a nosaltres, està en risc la salut dels que ens envolten. Sempre hem d'intentar tenir esperit crític, però ha de ser aquest el que ens faci ser crítics amb els qui, sota la bandera de la falsa llibertat, posin als altres en risc per no respectar distàncies de seguretat, no tenir una higiene mínima de mans o no portar mascareta.

Ara és el moment de demostrar coherència, respecte i distància entre tots, per això, si teniu pensat viatjar amb cotxe o moto aquí us deixem una sèrie de consells que poden ser de molta ajuda per saber gestionar una mica millor una situació nova per a tothom.

Si ens hem de moure en cotxe, o viatjar, hem de tenir clar que estarem en un espai relativament petit envoltats de gent (si no viatgem sols, òbviament). En cas de viatjar amb gent que viu a la mateixa casa, com ara una família amb fills, no hi ha d'haver massa diferència amb com ho haguéssim pogut fer ara fa un any. La cosa canvia quan abandonem el vehicle i interactuem amb altra gent. El més important: la mascareta.

Com hem dit, si anem amb persones amb les quals convivim a la mateixa casa, no té sentit posar-se la mascareta, però en canvi sí que hem de tenir en compte que si portem a gent amb qui no hi tenim una relació tan propera hem d'extremar les precaucions.

Per netejar l'interior del vehicle és necessari guants de làtex d'un sol ús, tovalloletes d'un sol ús i mascareta. A més, també necessitarem aigua i sabé, productes que tinguin un 70% d'alcohol mínim i spray desinfectant específic per l'aire condicionat; és important no utilitzar productes amb lleixiu o aigua oxigenada a l'interior del vehicle perquè podrien danyar els materials. Tampoc s'ha d'utilitzar productes amb amoníac a les pantalles tàctils.
 

Punts de neteja principals a l'interior del cotxe Una vegada netejat el vehicle és important rentar-se bé de les mans i canviar-se de roba. Foto: Skoda
 

A l'hora netejar el cotxe, és important tenir clar quines zones són les que tenen major risc; principalment els llocs que acostumem a tocar: volant, manetes de les portes, ràdio o consola central amb tots els seus botons, ajustaments de posició del seient, palanca de canvis i fre de mà, reposabraços, clau de contacte, cinturó de seguretat, marcs de les portes, etc. No està de més netejar el quadre d'instruments, ja que ho tenim davant de cara i si tossim o estornudem és molt probable que també s'hagi contaminat.

Consells pels viatgers : 

 

  • Ens hem d'acostumar a netejar més el cotxe, especialment els teixits, els plàstics i metalls; llocs on el virus pots resistir durant dies.

  • Evitar el pagament en metàl·lic, ja que el paper-moneda pot ser un portador del virus i són accions a les quals podem no parar-hi compte en ser una cosa quotidiana que moltes vegades fem sense pensar. Millor pagar digitalment, amb el mòbil per exemple, o amb targeta (i netejar-la amb gel hidroalcohòlic si la toca una altra persona).

  • És important, com ja hem sentit infinitat de vegades (i encara hi ha gent que no en fa cas) mantenir les distàncies amb qui ens trobem pel camí, ja sigui al posar combustible, a comprar, o on sigui. Més encara si estem de viatge i no estem en un lloc fixe, sinó que ens anem movem amb el potencial perill d'anar escampant el virus per allà on passem.

  • Acostumar-nos a no tocar superfícies, a tenir les mans a les butxaques i no tocar aixetes, poms de portes o llocs que hagin tocat altres persones; també dins del cotxe i no només en espais públics. No cal dir que si pugem a un taxi, vtc o cotxe compartit l'ideal és utilitzar gel de mans i no tocar res dins del possible. Tampoc beure ni menjar dins vehicle.

  • Una vegada conclòs el viatge o aparcat el cotxe, és important netejar-lo i desinfectar-lo, especialment si hi ha viatjat gent que no comparteix domicili amb nosaltres.


No cal dir, que sota la més lleu sospita de tenir el coronavirus un s'ha de confinar a casa sense discussió. 
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Audi TTS Roadster
Audi TTS Roadster | F.Boada
Prova amb gust agredolç d'un model que ha marcat una època però que desapareix del catàleg d'Audi
Nou Opel Astra 2021
Nou Opel Astra 2021 | Opel
Opel oferirà el nou Astra en versió híbrida endollable amb dos nivells de potència
Nissan LEAF MY 2021
Nissan LEAF MY 2021 | Nissan
El LEAF 2021 compta amb característiques de seguretat millorades tant per als conductors com per als vianants a l'entorn del vehicle
Audi TTS Roadster
Audi TTS Roadster | F.Boada
Prova amb gust agredolç d'un model que ha marcat una època però que desapareix del catàleg d'Audi
BMW 218i Gran Coupé
BMW 218i Gran Coupé | F.Boada
Ferran Boada
Aquesta és la versió més petita de la fórmula del Gran Coupé de BMW: un sostre més o menys pronunciat, com el d'un coupé, sobre una berlina de tres volums, amb quatre portes.
Volkswagen California T6.1 Ocean
Volkswagen California T6.1 Ocean | F.Boada
Ferran Boada
La Califòrnia és la Camper més reconeguda arreu del món i tota una icona d'un estil de vida