Aquesta actualització consta, sobretot, de lleus però significatius canvis estètics. Així, el més rellevant és l'adopció d'una calandra amb els clàssics ronyons de la marca en major grandària, que s'uneix a uns fars més esmolats -que, en opció, poden ser Full Led o adaptatius-, ia un para-xocs davanter que ara inclou preses d'aire més grans i, de sèrie en tota la gamma, llums antiboira amb tecnologia Led.
En la saga, els canvis són menys vistosos, els pilots del darrere ofereixen un nou patró d'il·luminació, amb forma de L; a més, el para-xocs posterior inclou una major àrea pintada en el color de la carrosseria i, les sortides d'escapament, una sola per a les versions amb motoritzacions de tres cilindres i una doble per a aquells amb motors de quatre cilindres, presenten ara amb un major diàmetre, passant dels anteriors 70 mm als actuals 90 mm.

Els pilots del darrera també segueixen les línies de la gamma X Foto: F.Boada
L'interior del BMW X1 2019 també s'actualitza, tan visualment com tecnològicament. En el primer dels apartats destaquen les noves tapisseries i colors, que tenen el seu punt de contrast en les insercions de diversos materials disponibles. Pel que fa al sistema multimèdia, pot oferir una pantalla de 6,5 polzades, una de 8,8 o la nova tàctil de 10,25, al que cal sumar l'última actualització de BMW Connected Drive.
Per la resta, el X1 no varia, de manera que segueix sent un dels SUV compactes més recomanables si busquem unes places posteriors àmplies. I és que el model bavarès és un dels models que més espai per a les cames -i alçada- ofereix entre els seus rivals. També val la pena comentar que el seient del darrere es pot abatre en proporció 40:20:40 i, opcionalment, tenir un desplaçament longitudinal de fins a 13 centímetres, el que influeix en l'habitabilitat i en la capacitat de maleter que anuncia uns molt bons 505 litres de capacitat.

L'interior de la versió d'accés també brilla per la seva realització Foto: F.Boada
El nostre X1 equipa el motor benzina d'accés a la gamma un tricilíndric d'1.5 litres amb turbo que entrega 140 cavalls de potència. Aquest motor muntat en un MINI és una petita meravella, però pot semblar del tot insuficient per moure un SUV de les dimensions i pes del X1. Doncs, sorpresa, aquest motor tot suavitat en col·laboració amb l'excel·lent caixa Steptronic de set velocitats aconsegueix que l'X1 es mogui amb prou agilitat. Això si, gaudeix més d'una conducció tranquil·la i de tarannà familiar que cap vel·leïtat esportiva a què et pugui induir el logo de BMW al volant.
El consum és un dels punts forts d'aquest petit propulsor, BMW n'homologa una xifra de 5,3 litres als 100 i nosaltres n'hem aconseguit fer una mitja de 6,8 que no està gens malament. Aixó si, com tots aquests motors petits, i més si van vinculats a cotxes relativament grans, compte que els consums es disparen força si pretens fer-los anar de pressa.
El seu comportament és molt equilibrat amb un bon compromís entre comoditat i dinamisme. La suspensió és prou ferma per a contenir els moviments de la carrosseria sense arribar a resultar incòmode en cap moment. Rodant per vies mostra molt d'aplom i una destacable qualitat de rodament, el que el converteix en un cotxe ideal per a llargs viatges. En carreteres de muntanya el xassís no pateix en absolut per mantenir el tipus, de fet suporta sense problemes l'empenta de versions molt més prestacionals del X1 sense problemes.

L'X1 és un molt bon vehicle familiar amb un cos de SUV Foto: F.Boada
La seva carrosseria de SUV potser inspira a algun usuari a fer alguna incursió off-road. Doncs bé, no aneu gaire més enllà de les pistes amples, totes les seves cotes desaconsellen anar més enllà.