Mobilitat sostenible

​Nissan presenta Nissan Energy Solar, una solució energètica integral per a les llars

L'empresa líder mundial en vehicles elèctrics mostra la seva visió del futur de zero emissions

| 07/02/2018 a les 10:00h
Arxivat a: Noticies Motor, Mobilitat Sostenible, Nissan
Nissan integra el cotxe al sistema energètic de la llar
Nissan integra el cotxe al sistema energètic de la llar | Nissan
Després de la presentació del seu ambiciós ecosistema elèctric fa només tres mesos a Oslo, avui Nissan ja ha mostrat aquesta tecnologia en acció.

L'«Experiència de l'Ecosistema Elèctric Nissan» s'està celebrant a Tenerife i serveix per demostrar el compromís de la marca amb la Mobilitat Intel·ligent Nissan, l'objectiu és transformar la forma de conduir i, més enllà del cotxe, la nostra forma de viure, per la qual que suposarà un futur més emocionant i més sostenible.

Durant l'Experiència de l'Ecosistema Elèctric Nissan, els convidats poden conduir el nou Nissan LEAF, el vehicle 100% elèctric més venut del món, així com la millorada e-NV200 (fabricada a Barcelona), que ofereix 100 km addicionals d'autonomia als usuaris gràcies a la seva nova bateria de 40 kWh. Nissan també ha presentat diverses actualitzacions dels seus plans d'infraestructures i energia.

Philippe Saillard, vicepresident sènior de Vendes i Màrqueting de Nissan Europa, ha comentat: «Nissan va iniciar la revolució del vehicle elèctric fa gairebé una dècada. Durant aquest període hem venut més vehicles elèctrics que qualsevol altre fabricant del món, però això és només el principi. A través dels nostres vehicles i les nostres inversions en infraestructures i serveis energètics, la nostra missió és anar més enllà del cotxe i transformar la nostra forma de viure. Aquest és l'ecosistema elèctric i, mitjançant la nostra visió de la Mobilitat Intel·ligent Nissan, aconseguirem revolucionar el sector i la vida moderna tal com els coneixem. »

Nissan està col·laborant amb l'Institut Tecnològic i d'Energies Renovables (ITER) per organitzar l'Experiència de l'Ecosistema Elèctric en el complex que aquesta organització té a Tenerife. Amb 25 anys d'experiència en enginyeria i telecomunicacions, ITER ha construït una planta bioclimàtica proveïda per energies renovables provinents de granges eòliques i panells solars.

Nissan Energy Solar: la solució integral per a la vida intel·ligent

Nissan ha presentat la solució Nissan Energy Solar, que combina panells solars residencials de la millor qualitat amb un sistema d'emmagatzematge d'energia.

Aquesta solució s'ha dissenyat amb l'objectiu que els usuaris, de moment només al Regne Unit, puguin reduir la seva factura elèctrica i ser més independents respecte a la xarxa elèctrica, el que els permetrà viure de manera més sostenible. L'energia solar s'ha fet servir tradicionalment per alimentar electrodomèstics durant el dia, però amb la solució Nissan Energy Solar, els residents poden recollir i emmagatzemar l'excés d'energia dels seus panells solars i usar-lo durant la nit així com en dies ennuvolats, fins i tot per carregar el seu vehicle elèctric Nissan.

Aquest nou producte inclou un sistema de gestió energètica domèstica que permetrà als usuaris controlar la forma i el moment d'usar la seva electricitat, a més d'augmentar l'eficiència i la sostenibilitat del sistema elèctric. Existeixen programes i ofertes similars en desenvolupament per a altres països europeus. Compromís constant de Nissan amb la infraestructura per a vehicle elèctric.

Ara, l'empresa està treballant amb els seus principals col·laboradors, propietaris d'empreses i administracions locals de tot Europa, per garantir que els futurs projectes se centrin a oferir la màxima comoditat als conductors, de manera que els nous punts de recàrrega s'instal·laran en autopistes i en els principals pobles i ciutats europees.
Al Regne Unit, Nissan ha col·laborat amb OVO Energy perquè els clients puguin adquirir una unitat d'emmagatzematge domèstic xStorage a preu reduït, la qual cosa els permetrà «revendre» electricitat a la xarxa elèctrica. Aquest sistema pot traduir-se en uns ingressos addicionals mitjans de 647 € a l'any per als usuaris.

Nissan ja està estudiant altres oportunitats a tot Europa per convertir l'electricitat gratuïta per als vehicles elèctrics en un objectiu de cara al futur. El compromís constant de Nissan amb la RSC Les unitats xStorage Home (el sistema d'emmagatzematge d'energia fabricat a partir de bateries de Nissan LEAF), que s'han instal·lat en tots els edificis d'ITER, formaran part d'un projecte pilot en un país africà en vies de desenvolupament.

Aquest sistema contribuirà a oferir electricitat sostenible a les comunitats locals en països en vies de desenvolupament que actualment no tenen accés a la xarxa elèctrica, de manera que aquest sistema oferirà a les comunitats un millor accés a necessitats bàsiques com l'educació i l'atenció sanitària.

A més, i d'acord amb els objectius de sostenibilitat de Nissan Europa, la marca japonesa també ha revelat un prototip basat en la furgoneta Nissan E-NV200. Aquest vehicle està equipat amb una unitat estàtica d'emmagatzematge energètic i es pot fer servir com a font d'alimentació auxiliar mòbil i sostenible en cas de produir-se un gran tall elèctric, interrupcions del subministrament o caiguda de la xarxa elèctrica. Nissan posarà a prova aquests dos projectes durant 2018 i, si demostren ser beneficiosos, els desenvoluparà.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La berlina esportiva de Wolfburg fa girar caps pel seu elegant disseny
La berlina esportiva de Wolfburg fa girar caps pel seu elegant disseny | Ferran Rosàs
L'Arteon compatibilitza disseny amb espai com cap altre dels seus rivals
Puja al Piaggio MP3 i deixa enrere els embussos
Puja al Piaggio MP3 i deixa enrere els embussos | F.Boada
Potent, còmode, pràctic i amb l'extra de seguretat que li aporta la tercera roda
Terramar és el possible nom del nou CUV de Cupra
Terramar és el possible nom del nou CUV de Cupra | Autocar
Un nom mític del motor català per al primer Cupra de veritat
Ford Focus 2019
Ford Focus 2019 | Ferran Rosàs
Renovat totalment i amb una estètica espectacular, el Focus es fa valer i no llença la tovallola per reconquerir el mercat
La berlina esportiva de Wolfburg fa girar caps pel seu elegant disseny
La berlina esportiva de Wolfburg fa girar caps pel seu elegant disseny | Ferran Rosàs
Ferran Boada
L'Arteon compatibilitza disseny amb espai com cap altre dels seus rivals
Ford Focus 2019
Ford Focus 2019 | Ferran Rosàs
Ferran Rosàs
Renovat totalment i amb una estètica espectacular, el Focus es fa valer i no llença la tovallola per reconquerir el mercat
Sorprenent el dinamisme del Cupra Ateca
Sorprenent el dinamisme del Cupra Ateca | F.Boada
Ferran Boada
Per al seu primer model la nova marca aposta per un esportiu de 300 CV de potència amb carrosseria SUV