Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

06/07/2022
«És una obvietat que no hi ha, ni a Catalunya, ni segurament a cap altre país, dos milions de burgesos que, a més, es mobilitzen i que, coherentment, voten opcions independentistes»
29/06/2022
«Cada idioma representa una visió del món diferent i la pèrdua d’un idioma priva el món de la seva visió singular»
22/06/2022
«Hi ha indrets sense una significació pròpiament històrica, però que tenen una importància cabdal en l’univers sentimental de referències de molta gent»
15/06/2022
«L'objectiu de la injustícia espanyola és fer impossible legalment una alteració de les fronteres de l'Estat, impedint, costi el que costi, l'exercici del dret d'autodeterminació»
08/06/2022
«Els diputats britànics tenen un nivell d’independència personal, de criteri polític i de marge de maniobra real, molt superior al que tenen aquí»
01/06/2022
«Els turistes tenim molt a fer per difondre l'existència del nostre país i podem contribuir-hi molt. Perquè mai no ens reconeixerà ningú si abans no ens coneixen»
25/05/2022
«M’agrada sentar-me a la fresca, sota el toldo de la nostra casa i rellegir els clàssics: Delibes, Cela i Pérez-Reverte, entre altres. Sempre s’aprèn algo»
18/05/2022
«Tanto se me da como vista la gente, en cuerpo de camisa o en calza corta. Aquí en el pueblo todo es más calmado y la gente más seria y ferma»
11/05/2022
«Els temes de seguretat, tan poc tinguts en consideració per bona part de l’independentisme català, sempre han estat, per a 'Charles', essencials»
04/05/2022
«Hi ha un independentisme que un cop toca poder, el poc poder que l’Estat li permet, ja sembla haver aconseguit el seu objectiu: quedar-s’hi»
Pàgina 1 de 58