El col·lectiu «Una altra educació és possible» compleix un any

«I en tot aquest temps valorem també l'acceptació, que sempre ens ha semblat bona, talment aquest diàleg educatiu fos esperat»

per Ramon Fontdevila, 4 de setembre de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ara fa un any que un grup de pares i mares, alumnes i educadors vam organitzar a Manresa la projecció "La educación prohibida", una pel·lícula que s'havia estrenat uns dies abans a Buenos Aires i a més de 150 sales independents d'arreu del món. La resposta que vam trobar –omplir tres dies seguits la sala de la Plana de l'Om!- ens va fer pensar si no seria interessant continuar fomentant el debat a l'entorn de l'escola i, encara més, establir nous diàlegs orientats cap una educació integral. Allò que a la pel·lícula en deien "centrada en l'amor, el respecte, la llibertat i l'aprenentatge".
 
Per tot plegat, ara fa un any, una desena de persones ens vam aplegar sota el nom de Col·lectiu "Una altra educació és possible", amb l'objectiu únic de treballar per promoure la reflexió, el debat i l'acció al voltant de l'educació a la nostra comarca. Dotze mesos després estem força satisfets de la feina feta: un cicle de xerrades, taules rodones, trobades amb pares i educadors, projeccions de cinema... i fins un sant Jordi per a nens i nenes al pati del Casino. Hem col·laborat amb el departament d'Educació Infantil de la FUB, amb el Projecte Educatiu de Ciutat i, força sovint, amb Cine Club Manresa.
 
I en tot aquest temps valorem també l'acceptació, que sempre ens ha semblat bona, talment aquest diàleg educatiu fos esperat. Una complicitat que ens fa estar il·lusionats per continuar provant de dinamitzar l'educació en tots els seus àmbits i amb tots els agents educatius. Una complicitat que voldríem mantenir el proper curs, aquest que ara mateix és a punt de començar.
 
És per això, per celebrar aquest primer aniversari del col·lectiu, hem organitzat una xerrada d'inici de curs per avui dimecres 4 de setembre, a les 7 de la tarda, a l'Auditori de la Plana de l'Om. Ens hi acompanyarà Xavier Gimeno, professor de pedagogia de la UAB amb un títol contundent: "Innovació o revolució educativa?". Veniu i també podreu dir-hi la vostra. I a la sortida, tranquil·lament, encara tindrem temps de compartir noves propostes. 

 

Participació