La nova secció local d'ERC a Castellnou de Bages

per Ramon Fontdevila, 7 d'abril de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presidint tot el Bages, des del Serrat de Castellnou ahir hem celebrat la constitució de la 26ª secció local d'ERC al Bages. El fet no passaria d'anècdota si no fos que, en realitat, constituir una secció local en un municipi petit com Castellnou del Bages reclama un esforç i compromís més que notables per part de tots els seus integrants. Perquè requereix, més enllà de l'estricta militància, una elevada capacitat d'establir complicitats, de trenar propostes amb gent de sensibilitats diverses. Altrament, quin sentit tindria en un municipi de tot just 1200 ànimes? Això és política, sí, i política de primera mà. Avui, com sempre, absolutament imprescindible.
 
I bé, estem parlant d'una desena de militants i simpatitzants dels que s'arromanguen. Han escollit Juli Navio de president i s'han organitzat les tasques fins i tot entre aquells que no formen part de l'executiva local. Ho trobo un indicador fantàstic i, contra la lògica dels partits tradicionals, em desperta encara més confiança. Això i per la gent que hi reconec, la Montserrat Pérez, Conxita Llobet, Dolores Pina, l'Estanis, el Domènec... Segur que faran molt bona feina!
 
El primer tast, avui mateix. Amb la participació de Marta Rovira, secretària general d'ERC, han reunit fins a vuitanta persones a la sala Montserrat i de debò que la reunió feia goig. Amb gent gran i gent jove, amb escèptics i amb entusiastes. Amb cares reconegudes d'altres formacions. Tothom hi ha estat benvingut. 
 
Hi ha hagut un record per Ramon Quer i per en Francesc Torres, que en el seu moment ja van obrir escletxa. Juli Navio, encara a peu dret, encoratjava tothom a incorporar-se al nostre projecte republicà i per la independència. A la taula, l'acompanyaven Laura Vilagrà, alcaldessa de la veïna Santpedor per ERC, i en Lluís Oliveras, president comarcal d'ERC. Tothom ha coincidit a remarcar la importància del moment polític  la necessitat de treballar-lo des de la base. "Qui ho diu que fer política no serveix de res?" es preguntava Marta Rovira. I repassant la cruïlla on som, rebutjava el pressupost que el Govern de la Generalitat prepara: "Sembla que el nostre dret a decidir es limita a decidir on retallem. I més retallades són inadmissibles!". L'ambient era el de conversa tranquil·la però els arguments s'han desgranat amb fermesa, també en el torn obert de paraules. Com que la llista de serveis a tancar és impensable (no compliríem la meitat dels objectius de dèficit ni si prescindíssim dels 17.000 mossos, la Corporació de ràdio i televisió, l'Hospital de Bellvitge i el tancament de la Universitat Autònoma i la Politècnica!). A la recta final, Marta Rovira ha vaticinat que la consulta haurà de ser molt aviat i, per deixar-ho clar, també ha afirmat que no cal que l'empari cap norma: "La democràcia és universal. ¿La Constitució espanyola no neix de la democràcia? Doncs, per sobre seu hi ha sempre la democràcia. I nosaltres, democràticament, tenim tot el dret a decidir". A Castellnou del Bages, avui, l'assentiment era gairebé unànime.

 

Participació